Topchefs Koken met AGA Fornuis

Steeds Meer Topchefs Koken Met AGA

Keuken Trend: Topchefs Koken met Aga Fornuis – MEER Keukens… (Foto Aga Cooker  op DroomHome.nl)

Niet alleen consumenten, maar ook topkoks koken het liefst met AGA. De lijst met Michelin chefs die in restaurant of eigen keuken koken met AGA wordt alsmaar langer. Ook topchef Jean-Yves Guého van het sterrenrestaurant Atlantide in het Franse Nantes is nu de trotse bezitter van een AGA.

Het nieuwe Franse gourmet restaurant en Manor house Atlantide 1874 is zeker een (vakantie) tussenstop waard. Vanwege de haute cuisine keuken bekroond met een Michelin ster, de onevenaarbare Bourgeois sfeer, maar bovenal vanwege het nieuwe aanwinst – de AGA 5-oven Dual Control.

De AGA is volgens topchef Guého een absolute aanwinst in de keuken. Het is dé oven om de combinatie van de delicate smaak en het intense aroma van zijn topgerechten optimaal tot hun recht te laten komen. Het klassieke, handgemaakte design vormt bovendien een gouden huwelijk met de tijdloze charme van het 19e eeuwse landhuis waar mensen tijdens het diner uitkijken over de rivier de Loire.

Een absolute aanwinst
Honderdduizenden AGA-bezitters kunnen vele redenen bedenken waarom een leven zonder AGA voor hun niet meer voor te stellen is. Wie eenmaal met een AGA heeft gekookt wil nooit meer anders. En ook veel sterrenchefs kunnen niet meer zonder. Zo ook Jonnie Boer, sterren kok van de Librije in Zwolle, kookt het liefst met een AGA. In Engeland staat AGA o.a in de keuken van chefs Jamie Oliver en Mary Berry (The British Bake Off). In Frankrijk staat de AGA ook in de keuken van die andere beroemde Fransman: Gérard Depardieu.

Over AGA
Achter een AGA gaat een prijswinnende innovatie schuil, evenals een trots erfgoed dat teruggaat tot 1922. In dat jaar ontwikkelde de Zweedse wetenschapper Gustaf Dalen het eerste gietijzeren AGA fornuis dat qua gebruiksgemak alle voorheen uitgevonden fornuizen ver achter zich liet. Inmiddels spelen de fornuizen van AGA al ruim zeventig jaar een centrale rol in zowel traditionele als hedendaagse keukens. Bron: Agaliving.nl

Google+