Van Droomkeuken naar Werkelijkheid

Van Droomkeuken naar Werkelijkheid

Droomkeukens: Moderne landelijke keuken inspiratie (Foto Sarah Jane, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Al een lange tijd staat de keuken van je dromen op het verlanglijstje. Nu gaat het er eindelijk van komen! Er is voldoende inspiratie en informatie te vinden op verschillende kanalen, van Pinterest en online magazines tot tijdschriften en winkels waar experts graag helpen. De droomkeuken realiseren is een heel proces, denk je ook aan onderstaande tips en tricks? Veel plezier bij de zoektocht naar jouw droomkeuken!

Verschillende keukenstijlen
Welke woonstijl behoort tot de favorieten? Door goed na te denken welke stijl al in het huis is doorgevoerd, zal de keuken een mooi verlengstuk vormen van het interieur. Word je omringd door strakke lijnen en een rustige uitstraling? Dan kunnen moderne keuken(s) goed bij de wensen aansluiten. Of geniet je meer van de warme, nostalgische uitstraling? Dan past een landelijke keuken helemaal bij jouw smaak, die je met gekozen materialen en kleuren nog beter tot haar recht laat komen. De keukenstijl is erg persoonlijk. Vraag om stijladvies zodat een expert mee kan denken bij de aankoop van jouw droomkeuken. 

Denk aan de functionaliteiten
Aan welke eisen moet deze droomkeuken voldoen? Wil je bijvoorbeeld graag een hoog aanrechtblad of twee wasbakken? Prefereer je keukenkastjes of zie je liever lades terug in jouw toekomstige keuken? En wat dacht je van een keukeneiland, behoort deze tot de mogelijkheden en heb je hier de ruimte voor?  Alles is mogelijk, als je maar weet aan welke functionaliteiten de keuken moet voldoen. Zo ook de apparatuur. Van koelkast tot oven, een vriezer, vaatwasser of fornuis. Een keuken kies je niet voor even, daarom is het goed om stil te staan bij wat er allemaal dagelijks wordt gebruikt. Ook is het goed om te overwegen hoe de keuken in de toekomst wordt benut. Is er een wens om meer uren in de keuken door te brengen en de kook- en baktalenten verder te ontwikkelen? Hou hier rekening mee in het ontwerp.

Keukenkleuren en materialen
Heb je al nagedacht over de kleuren die je graag terug ziet komen in de keuken? Iedere keuken is uniek, door de gewenste kleuren en materialen te gebruiken wordt het toch weer anders. Wit, zwart en grijs zijn populaire tinten die vaak worden gekozen bij keukens, omdat deze vrijwel altijd in de woonstijl passen. Het zijn neutrale kleuren die goed te combineren zijn met het diverse aanbod aan materialen. Of wordt er bewust gekozen voor een opvallende, originele keukenuitstraling? Verrassende kleurenkeuzes worden steeds vaker gemaakt. Bijvoorbeeld door een blauwe of rode keuken te kiezen. De kleurenkeuze is erg bepalend voor de uitstraling van deze ruimte, maak bijvoorbeeld een kleurenpalet en slaap er een paar nachtjes over. Voelt het nog steeds goed? Kies de droomkeuken die aan jouw wensen voldoet!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Google+