Vijf Tips Om Ideeën Op Te Doen Voor Je Nieuwe Keuken

Vijf Tips Om Ideeën Op Te Doen Voor Je Nieuwe Keuken

Op Zoek naar de Keuken van je Dromen? Vijf Tips Om Ideeën Op Te Doen Voor Je Nieuwe Keuken (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Dan is het soms lastig om goede inspiratie op te doen.

Ga je meteen naar een keukenwinkel, dan krijg je vaak veel (ongevraagd) advies. Het kan heel prettig zijn als je goed voorbereid bent, zodat je al weet wat je ongeveer wilt. Dit voorkomt dat je later spijt krijgt van je aankoop, omdat een opdringerige verkoper zo goed wist te vertellen wat jij eigenlijk wilde. Bovendien gaat het vinden van je nieuwe keuken meestal ook een stuk vlotter als je de verschillende opties al kent. Nog geen idee of inspiratie voor je keuken? Deze vijf tips zullen je helpen bij het opdoen van ideeën voor je nieuwe keuken. Zo realiseer jij de keuken van je dromen!

1. Woonblogs
Er zijn op het internet tal van woonblogs te vinden waar je inspiratie op kunt doen. Met verscheidene zoektermen in Google kom je vaak al een heel eind om inspirerende blogs te vinden. Een praktische tip: een zoekterm als ‘nieuwe keuken met kookeiland kopen’ levert alleen resultaten van verschillende verkopers op. Zoek je op ‘keuken met kookeiland inspiratie’, dan krijg je informatieve en inspirerende artikelen te zien.

2. Pinterest
Op Pinterest is oneindig veel informatie te vinden. Deze bekende Amerikaanse website werkt met foto’s die tevoorschijn komen als je een bepaalde zoekterm intypt. Hierdoor krijg je vooral inspirerende afbeeldingen en slechts zelden vervelende verkooppraatjes. Je kunt gewoon door de foto’s scrollen en op je gemak kijken wat jij mooi vindt.

3. Kijk bij vrienden en familie
Een logische plek waar je inspiratie op kunt doen is bij vrienden en familie. Zeker als die net een nieuwe keuken hebben gekocht! Vraag of je even mag snuffelen in de kastjes en vraag ook even aan de vrouw des huizes naar plus- en minpunten van de keuken. Zo kom je er bijvoorbeeld snel achter wat een handige plek is voor de koelkast, de oven en de vaatwasser.

4. Inspiratieboeken zoeken
Veel keukenverkopers hebben online wel informatie staan met voorbeelden van keukens. Zo vind je bijvoorbeeld vrij gemakkelijk een gratis keukenboek vol inspiratie! Er zijn ook webshops waarbij je moet betalen voor inspiratieboeken. Het is dan verstandig om nog even verder te zoeken, want er is ook genoeg inspiratie te vinden zonder dat het je geld kost.

5. Maak een online keukenplan
Er zijn verscheidene online tools om zelf je keuken te ontwerpen. Hiermee kun je alvast aan de slag om te kijken wat jij nou eigenlijk een handige indeling vindt. Bij de tools vind je verscheidene mogelijkheden die je inspiratie kunnen opleveren en je kunt bij sommige tools telkens in 3D kijken hoe het eruit komt te zien. Zo kom je goed beslagen ten ijs als je binnenstapt bij een keukenwinkel.

Het vinden van leuke keukeninspiratie is helemaal niet zo moeilijk als je weet waar je moet zoeken. Heb je eenmaal inspiratie opgedaan, dan kun je bijvoorbeeld ook afbeeldingen of een plattegrond meenemen als je naar de keukenwinkel gaat. Zo ben je goed voorbereid, weet je wat je wilt en laat je jezelf niet snel iets aansmeren wat je eigenlijk toch liever niet wilt.

Google+