Volg deze tips en jouw ideale droomkeuken is in zicht!

Volg deze tips en jouw ideale droomkeuken is in zicht!

Droomkeuken realiseren tips – houten keuken (Foto: DroomHome.nl)

Als je jouw eigen droomkeuken wilt creëren, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken en een aantal tips die kunt opvolgen om het hele proces makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het budget, het indelen van de keuken en het vergelijken van offertes. In dit artikel gaan we dieper in op een aantal tips zodat je in de toekomst goed voorbereid kan starten met het bouwen van jouw droomkeuken.

Budget opstellen

De eerste stap is om een budget op te stellen voor dit project. Het renoveren van een keuken is niet goedkoop en er komen verschillende kosten bij kijken. Denk goed na over alle kosten en activiteiten die nodig zijn om dit bouwproject te kunnen doorvoeren en bepaal een budget voor jezelf.

Als aan het einde blijkt dat je een lager budget hebt dan verwacht, is het belangrijk om prioriteiten voor jezelf te stellen en te beslissen welke dingen je het liefst in je nieuwe keuken wilt verwerken en welke dingen eventueel kunnen worden weggelaten. Een andere optie is om van te voren een spaarrekening te openen en om te sparen totdat je genoeg budget hebt om je ideeën te kunnen uitvoeren.

Stel een wensenlijst samen

Zodra je budget bepaald is, kun je aandacht gaan besteden aan het creëren van een wensenlijst. Je hebt waarschijnlijk al wel een globaal idee van hoe je wilt dat de keuken eruit gaat zien en wat jouw ideale keuken moet hebben. Nu is het tijd om je ideeën uit te werken en te matchen met wat er binnen het budget past. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie halen uit verschillende keukenwinkels en gaan voor de stijl die jouw het meeste aanspreekt.

Voorbereidend werk doen

Om geld te besparen, kun je zelf al wat voorbereidend werk doen voordat de echte verbouwing begint. Denk hierbij aan het leegruimen van de keuken, het verwijderen van het behang en het weghalen van oude spullen. Als je dit zelf kunt doen, hoef je geen extra geld uit te geven aan arbeidskosten en kunnen de mensen die je inhuurt gelijk starten met verbouwen in plaats van dat zij eerst nog de keuken moeten leegruimen.

Keukenindeling maken

Voordat de verbouwing van je keuken begint, is het slim om al duidelijk te weten welk onderdeel en welke apparaten je waar in de keuken wilt hebben. Maak bijvoorbeeld zelf een grove schets of huur iemand in die voor jou en in overleg met jou een keukenindeling maakt. Als er een duidelijke inrichting is, kunnen de verbouwers ook efficiënter en gerichter te werk gaan.

Denk aan verlichting

Verlichting is heel belangrijk als het gaat om een keuken, je wilt natuurlijk wel graag zien wat je doet als je bezig bent met koken. Denk daarom aan de verschillende soorten verlichting: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Offertes vergelijken

Tot slot is het ook belangrijk om offertes te vergelijken. Er zijn verschillende bedrijven die je kunnen helpen met het realiseren van je droomkeuken maar niet elk bedrijf biedt dezelfde prijs voor dezelfde diensten. Het is aan te raden om goed rond te kijken, offertes aan te vragen en deze vervolgens te vergelijken. Houd ook rekening met de reviews en de reputatie van al deze bedrijven. Op deze manier voorkom je dat je onnodig te veel geld betaalt.

Samengevat, het creëren van jouw droomkeuken kan met behulp van een aantal tips. Bepaal eerst het budget, zet dan al je wensen op een rij en bereid de keuken vast voor zodat de verbouwers gelijk aan het werk kunnen. Denk ook goed na over hoe je de inrichting van de keuken wilt hebben en wat voor soort verlichting je erin wilt plaatsen. Vergeet tot slot niet om offertes te vergelijken en voor de meest financieel voordelige optie te gaan. Als je deze tips volgt, kun je voordat je het weet genieten van jouw ideale keuken.


Alles over de laatste keuken trends in de nieuwste keuken kleuren & werkbladen materialen en moderne keukenapparatuur - Gratis keuken brochures!

Google+