Waarom de kleur groen steeds meer terug komt in de keuken

Waarom de kleur groen steeds meer terug komt in de keuken

Landelijke groene keuken met eiland

Mede door duurzaamheid en dat het gewoon een hele mooie kleur is heeft groen een plaats ingenomen in het interieurontwerp, vooral in keukens. Groen, in al zijn tinten, van zacht salie tot diep smaragd, brengt een frisse sfeer die perfect past bij de moderne keuken.

De psychologie van groen

Groen is veel meer dan een keuze; het is een kleur die diep geworteld is in onze psyche. Deze kleur wordt geassocieerd met de natuur, hergroei en vernieuwing. Het brengt een gevoel van rust en balans, wat essentieel is in een ruimte als de keuken, waar de dag vaak begint en eindigt. Het gebruik van groen in de keuken creëert een sfeer van rust en ontspanning, wat kan helpen om stress te verminderen tijdens het koken of bij het samenzijn met familie en vrienden.

Bovendien stimuleert groen creativiteit en vernieuwing. In een keuken, een plek van culinaire creativiteit, kan groen inspireren tot nieuwe recepten of het uitproberen van nieuwe smaken. Dit maakt de groene keuken niet alleen een plek van voeding, maar ook van creatieve expressie.

Groen als designelement

Groen in bijvoorbeeld een DB Keukens is niet alleen psychologisch voordelig; het is ook een stijlvol designelement dat een statement maakt. Groene keukenkasten, bijvoorbeeld, kunnen een opvallend middelpunt vormen, terwijl groene accenten zoals tegels, keukenaccessoires of zelfs planten een subtiele hint van levendigheid en frisheid kunnen toevoegen. Deze kleur is veelzijdig genoeg om te passen bij een breed scala aan stijlen, van modern en minimalistisch tot traditioneel en rustiek.

De trend om natuurlijke materialen te gebruiken in huis decoratie ondersteunt ook het gebruik van groene tinten. Hout, natuursteen, en levende planten werken allemaal prachtig samen met groene kleurpaletten, waardoor een organische en samenhangende look ontstaat. Dit kan bijdragen aan een gevoel van verbondenheid met de natuur, wat vooral belangrijk is in stedelijke omgevingen waar natuurlijke elementen minder voorkomen.

Groen in de praktijk

Het integreren van groen in uw keuken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn veel manieren om deze kleur te introduceren, afhankelijk van uw persoonlijke stijl en budget. Hier zijn enkele ideeën:

  • Groene keukenkasten voor een gedurfd statement. Dit kan variëren van subtiele salietinten tot diep smaragdgroen, afhankelijk van de gewenste impact.
  • Een groene accentmuur of achterwand met groene tegels kan een frisse en levendige touch aan de ruimte toevoegen zonder overweldigend te zijn.
  • Levende planten zijn de perfecte manier om groen in de keuken te brengen. Ze verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, maar voegen ook een levendig, natuurlijk element toe aan de ruimte.
  • Groene accenten kunnen ook worden geïntroduceerd via keukentextiel, zoals gordijnen, handdoeken of zelfs zitkussens, en accessoires zoals servies of keukengerei.
  • Groene lampenkappen of hanglampen kunnen een subtiele maar stijlvolle toevoeging zijn, vooral in combinatie met natuurlijke materialen.

Het gebruik van groen in de keuken is een prachtige manier om een ruimte te creëren die zowel stijlvol als rustgevend is. Door de veelzijdigheid van deze kleur kunt u een look creëren die uniek is voor uw huis en stijl. Of u nu kiest voor een gedurfde groene make-over of subtiele groene accenten, de toevoeging van deze kleur zal uw keuken veranderen tot een ruimte van rust, creativiteit en stijl.


Alles over de laatste keuken trends in de nieuwste keuken kleuren & werkbladen materialen en moderne keukenapparatuur - Gratis keuken brochures!

Google+