Wist je dat?

Wist je dat?

Wist je Dat? – Keukenplaats Keuken Berlin Hoekkeuken (Foto Keukenplaats  op DroomHome.nl)

Wist je dat… mensen vaak een keuken kopen zonder goed na te denken?

Dat klinkt niet heel logisch, toch? Een keuken is een forse investering, waarbij mensen zeker niet over één nacht ijs gaan. Natuurlijk, mensen denken vaak lang na over keukens, maar niet per se goed. Dat komt omdat je nou eenmaal niet vaak een keuken koopt. Veel mensen weten niet echt waar ze op moeten letten en wat de mogelijkheden zijn. Je moet dus veel van anderen aannemen. Dat is zonde, want het kopen van een nieuwe keuken is vooral een kans om écht iets leuks met je huis te doen. Daarom geeft Keukenplaats je hier een paar ideeën waar je misschien nog niet aan gedacht hebt:

Wist je dat… een afzuigkap ook een designlamp kan zijn?

In de traditionele opvatting van een keuken zijn functies strikt gescheiden. Maar je wil natuurlijk het meeste halen uit de ruimte die je hebt. Dus waarom zou je geen functies integreren? Zeker als dat stijlvol kan, bijvoorbeeld met een designlamp en afzuigkap in één. Maar denk bijvoorbeeld ook aan afzuigsystemen die geïntegreerd zijn in het aanrechtblad. Ook zo creëer je een strakke en overzichtelijke keuken, door toepassing van de nieuwste snufjes.

Wist je Dat? – Keukenplaats Landelijke Keuken Muritz  Eilandkeuken (Foto Keukenplaats  op DroomHome.nl)

Wist je dat… er handige smartphoneladers zijn voor in de keuken?

In een mooie keuken breng je best wat tijd door. Gewoon lekker koken. En net als op andere plaatsen in huis heb je je smartphone dan bij de hand. Wat is er dan handiger dan een smartphonelader binnen handbereik? Dat kan een handig geplaatst stopcontact zijn, afsluitbaar en dus tegen vocht beschermd. Maar ook een moderne inductielader, waar je je telefoon alleen nog maar op hoeft te leggen.

Wist je dat… je ontzettend veel spullen kunt opbergen met de juiste indeling?

Dit is een wat meer traditionele wijsheid, maar daarmee niet minder belangrijk. Zoals gezegd heb je slechts een beperkte hoeveelheid ruimte beschikbaar. Daar moet je het maximale uit zien te halen. Iets dat kan met slim design. Wat wij onder slim design verstaan? Kastjes die op hun doel ontworpen zijn, met handige uitneembare rekjes bijvoorbeeld. Maar ook kastjes die niet te hoog zijn. Want steeds op je tenen moeten staan, past niet bij een slim ontworpen keuken. Ruimte is flexibel te gebruiken, als je er maar over nadenkt. Met slim design haal je het maximale uit een keuken.

Wist je Dat? – Keukenplaats Keuken Speed  Rechte Keuken (Foto Keukenplaats  op DroomHome.nl)

Wist je dat… mensen die een keuken kopen vaak tegen dezelfde dingen aanlopen?

Je hebt er hierboven al een paar kunnen lezen: kleine dingetjes waar mensen bij het kopen van een keuken weinig over nadenken. Maar toch kunnen die ergernissen er in de loop van de tijd insluipen. Bij Keukenplaats weten we natuurlijk alles van keukens kopen en denken we ook aan de zaken waar jij als consument misschien niet meteen aan denkt. Zo houden we rekening met lichtinval, lawaai van de afzuigkap en met hoeveel ruimte je nodig hebt voor welk doel. Zo geniet jij straks van een keuken die bij je past als een paar goed ingelopen schoenen.

Google+