Zelf je Keuken Monteren en Inrichten Tips

Zelf je Keuken Monteren en Inrichten Tips

Nieuwe keuken: Zelf je keuken monteren en inrichten tips (Foto Giovanni_cg, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Heb je een nieuw huis gekocht met een keuken die net jouw smaak niet is of vallen de kastdeurtjes van de bestaande keuken er half af en ben je eigenlijk al een beetje aan het oriënteren naar een nieuwe keuken? Laat de doe-het-zelver in je los en ga zelf aan de slag om deze hotspot (niet hutspot) in huis zelf te ontwerpen, monteren en inrichten, helemaal naar jouw eigen zin en bespaar de kosten voor de keukenmonteur!

Vele keukenzaken hebben vandaag de dag een handige gratis keukenplanner op de site staan waarmee je precies de maten van de ruimte kunt aangeven en met verschillende keukenkasten kunt slepen om zo de nieuwe keuken te ontwerpen. Vergeet alle ramen en nisjes niet die van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke ontwerp.

Is het keukenontwerp naar wens dan is het belangrijk om in de gaten te houden dat niet ieder keukenmerk dezelfde maten en materialen heeft. Je hebt een bijna af ontwerp, tenzij je natuurlijk bij dezelfde keukenzaak van de keukenplanner jouw ontwerp voorlegt.

Nieuwe keuken: Zelf je keuken monteren en inrichten tips (Foto gereedschap steve_a_johnson, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Sommige keukenzaken leveren voor zelf montage platte pakken waar de keukenkasten nog helemaal in elkaar gezet moeten worden en bij andere keukenboeren zijn de kasten al voorgemonteerd. Deze keukenkasten hebben dan al hun ware grootte, waar je erg in moet hebben (wat betreft liften en trapopgangen) als de nieuwe keuken in een appartement op een hogere etage geplaatst wordt.

Goed gereedschap maakt de montage van de keuken een stuk plezieriger en levert tijdwinst op. Dan kom je niet uit onder o.a. een accu schroevendraaier, boormachine, waterpas, lijmtang, kitspuit en een eventuele decoupeerzaag. Kijk eens bij Mastertools.

Naast kostenbesparing nog een zelfmontage voordeel: De ruimte voor een koof, voor bijvoorbeeld (stand)leidingwerk, kun je zelf precies op maat thuis uitzagen uit het kunststof of houten werkblad. Dit kan niet altijd bij de keukenzaak geregeld worden omdat zij zich moeten houden aan bepaalde maten en marges.

Nieuwe keuken: Zelf je keuken monteren en inrichten tips (Foto 089photoshootings, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Na de montage vraagt de keuken om keukenapparaten en accessoires die nodig zijn om al die heerlijke gerechten en drankjes te maken waar we zo verlekkerd aan zitten te denken. In het foodwalhalla de Rotterdamse Markthal kwam ik de mooie kookwinkel Habitas tegen die ook via Habitas-Online, alles verkoopt voor koken, bakken & braden. Van de kleinste bakgemakjes en bijzondere peper en zoutmolens tot fijne pannen en handige keukenmachines. Staat hier de nieuwe Jamie, Nigella, Rudolph of Sergio op?

Als je met hart en ziel de belangrijkste ruimte van het huis, de keuken, zelf ‘gebouwd’ en ingericht hebt, dan smaken de gerechten uit deze keuken vanzelfsprekend extra lekker!

Google+