IKEA Speelgoed voor Kinderen & Volwassenen

IKEA Speelgoed voor Kinderen & Volwassenen

Ikea Speelgoed Collectie voor Kinderen & Volwassenen – Lattjo Verkleedkleding voor Alle leeftijden – MEER Kinderen… (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Wat hebben grappige verkleedkleren, muziekinstrumenten, een dartbord in de vorm van een spinnenweb en een spelletjesreceptenboek voor jong en oud gemeen? 

Het is inspirerend speelgoed uit de nieuwe LATTJO collectie van IKEA. De speelgoedcollectie voor alle leeftijden is ontworpen op basis van resultaten uit het wereldwijde speelonderzoek van het woonwarenhuis. De producten van de LATTJO collectie halen het kind in iedereen naar boven en inspireren ouders om meer met hun kinderen te spelen. Dankzij de LATTJO app voor smartphone en tablet kunnen jong en oud zelfs op afstand met elkaar spelen. De speelgoedcollectie is vanaf november 2015 verkrijgbaar.

Primeur en Première
De LATTJO collectie kent maar liefst twee primeurs: de LATTJO app is het eerste volledige digitale product van IKEA en voor het eerst werkt IKEA samen met de bekende animatiestudio DreamWorks Animation. In een serie van meer dan 25 korte animatiefilms komen de LATTJO karakters tot leven om de fantasie van ouders en kinderen verder te prikkelen. De spannende animatiefilms gaan begin november in première op het YouTube kanaal van IKEA.

De LATTJO speelgoedproducten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en vallen op door hun prachtige design. Het speelgoed is te onderscheiden in vier categorieën: actief spelen, muziek maken, spelletjesavonden en rollenspellen.

Ikea Speelgoed Collectie voor Kinderen & Volwassenen – Lattjo Muziekinstrumenten. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Iedere Dag Carnaval
Uit het speelonderzoek blijkt dat 53 procent van de ouders graag het kind in zichzelf wil ontdekken en een speelmaatje voor de kinderen wil zijn. Daarom zijn de kostuums van LATTJO in maten voor zowel kinderen als volwassenen verkrijgbaar. Bovendien zijn de onderdelen van onder andere het robot-, roofvogel-, vleermuis- en rattenpak apart verkrijgbaar, zodat je fantasie de vrije loop kan laten. Wees creatief en verander in een robotvogel of vleermuisrat! 

Ga Mee in het Ritme
Na een dag werken, is er niets leukers dan samen met je kind muziek maken. Met een beetje fantasie kan je overal een drumstel van maken: van een pot en een pan tot een kartonnen doos. Met de drumstokken, de houten trommel en de tamboerijn van LATTJO staat niets jullie in de weg om met de hele familie een band te vormen.

Samen Spelen op Afstand
Ook als je niet bij elkaar bent, kan je dankzij de LATTJO app voor tablet en smartphone de leukste spelletjes spelen. Bijvoorbeeld door samen te puzzelen en muziek te maken. Je verdient zelfs extra punten als je tegelijkertijd samen speelt. De app is vanaf november te downloaden voor iOS en Android en is daarmee het eerste digitale product van IKEA.

Ikea Speelgoed Collectie voor Kinderen & Volwassenen – Lattjo Buitenspelen & Binnen Spelletjes. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Receptenboek voor Spelletjes
Ken je dat? Je hebt eindelijk tijd om samen te spelen maar je weet niet precies hoe of wat? ‘Speel je mee?’ is een inspirerend receptenboek vol spelletjes die ouders en kinderen samen kunnen doen. Kies samen het perfecte recept voor een leuke middag of avond. ‘Speel je mee?’ is voor ieder kind van 7 tot 97 jaar dat wil rennen, vliegen, springen, gooien, creëren, denken en zichzelf en anderen wil uitdagen. 

Schaken en Puzzelen
89 procent van de ouders is het erover eens dat spelen belangrijk en essentieel is voor de ontwikkeling van een kind. De LATTJO collectie zit vol leuke bordspellen om samen te spelen. Van een gezellig potje samen schaken krijgt je kind inzicht in strategie. Is dat nog iets te ingewikkeld? Dan kan je natuurlijk ook samen torens bouwen van houten blokken of LATTJO domino spelen. Of daag jezelf uit met de bolvormige puzzels met 108 stukjes. 

Binnen of Buitenspelen?
Op een druilerige dag maak je met een aantal lege flessen in een handomdraai een echte bowlingbaan in de gang, compleet met bal en genummerde ‘kegels’. Met een beetje meer ruimte kan je ook touwtrekken, touwtjespringen of spelen met het dartbord in de vorm van een spinnenweb. En is het lekker weer? Dan verplaats je het spel gewoon naar buiten.

Google+