Kleur & Interieur | Kleurtrend 2016: Dark & Light

Kleurtrend 2016: Dark & Light

Interieur & Kleur 2016: Kleurtrend 2016: Dark & Light – Flexa Interieur Kleur Blauw en Groen in Donker en Licht Gecombineerd met Vintage & Moderne Woonaccessoires & Meubels. – MEER Kleur & Interieur…  (Foto Flexa Akzonobel  op DroomHome.nl)

AkzoNobel, moederbedrijf van Flexa heeft in haar trendboek ColourFutures de kleurtrends voor 2016 gepresenteerd. Eén van de vier kleurtrends is Dark & Light. Denk aan de balans tussen donker en licht in het interieur in combinatie met moderne en vintage woonaccessoires en meubels in een donker blauw, groen en bruin kleurenpalet.

Lang leve de nacht. Een grote trend voor 2016 is het belang van duisternis. Sinds de invoering van Earth Hour – waarbij miljoenen mensen wereldwijd hun lampen een uur lang uit laten – is maar weer eens duidelijk geworden hoezeer lichtvervuiling ons leven beïnvloedt.

Onderzoek wijst uit dat het belang van een ongestoorde nachtrust niet moet worden onderschat en dat we eigenlijk alleen nieuwe energie opdoen in een lichtdichte omgeving. Het treft niet alleen de mens: ook de nachtelijke activiteiten en processen bij planten en wilde dieren worden verstoord door lichtvervuiling.

Interieur & Kleur 2016: Kleurtrend 2016: Dark & Light – Flexa Interieur Kleur Blauw en Groen in Donker en Licht Gecombineerd met Vintage & Moderne Woonaccessoires & Meubels voor Woonkamer, Eetkamer, Keuken en Slaapkamer.   (Foto Flexa Akzonobel  op DroomHome.nl)

De balans tussen licht en donker telt, met andere woorden. Zoals we de sterren alleen kunnen zien in een donkere nacht, zo toonden de Hollandse meesters uit de 17de eeuw hun kunstenaarschap door glans en lichtval af te wisselen met donkere tinten. Veel van de tinten in dit palet lijken naadloos in elkaar over te lopen, waarmee ze het karakter van het ‘gouden uur’ vangen: de tijd rond het ochtendgloren en de schemering. Bron: Flexa Colourfutures.com 

Google+