Kleur & Interieur | Kleurtrend 2016: Heritage & Future

Kleurtrend 2016: Heritage & Future

Interieur & Kleur 2016: Kleurtrend 2016: Heritage Future – Flexa Interieur Kleur in Vintage en Antiek met Moderne Woonaccessoires & Meubels in Roodtinten Kleurpalet. – MEER Kleur & Interieur…  (Foto Flexa Akzonobel  op DroomHome.nl)

AkzoNobel, moederbedrijf van Flexa heeft in haar trendboek ColourFutures de kleurtrends voor 2016 gepresenteerd. Eén van de vier kleurtrends is Heritage & Future. Denk aan vintage en antiek in het interieur in combinatie met moderne woonaccessoires en meubels in een roodtinten kleurenpalet.

De grondslag van je identiteit. De kern van de brainstorm voor CF16 was: ‘Je moet je geschiedenis kennen om voor de toekomst te kunnen ontwerpen.’ Grote merken doen er tegenwoordig alles aan om hun achtergrond te onderzoeken en hun erfgoed met de wereld te delen.

Zo hadden veel exposanten op de designbeurs in Milaan een tijdlijn afgebeeld naast hun splinternieuwe producten. Waarom? Omdat die geschiedenis ze een bepaalde authenticiteit en geloofwaardigheid verleent die je niet zomaar uit de grond kunt stampen. Het zuivere feit dat ze een verleden hebben, onderstreept hun bestaansrecht en geeft richting aan de toekomst. Want alleen door aandachtig voor- en achteruit te kijken, wordt duidelijk waar je vandaan komt en waar je heen wilt.

Interieur & Kleur 2016: Kleurtrend 2016: Heritage Future – Flexa Interieur Kleur in Vintage en Antiek met Moderne Woonaccessoires & Meubels voor Woonkamer, Eetkamer, Keuken en Slaapkamer.  (Foto Flexa Akzonobel  op DroomHome.nl)

Het gebruik van vintage of antieke referenties om hedendaagse ontwerpen kracht bij te zetten, maakte dat extra duidelijk. Of het nu om een bedrijf of een persoon gaat: wie zijn verleden omarmt, wordt completer, kan de toekomst sterker tegemoet treden en die dus ook beter vormgeven. In het bijbehorende kleurenpalet spelen roodtinten een grote rol. Ze verbeelden een rijk erfgoed en hebben tegelijkertijd een toekomstgerichte frisheid. Bron: Flexa Colourfutures.com

Google+