Een opkikker voor je wanden, zo doe je dat

Een opkikker voor je wanden, zo doe je dat

Wanden aanpakken met verf, behang en wanddecoratie  (Foto: Maksim Goncharenok, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Jij hebt vast wel een paar muren in huis waarvan je denkt; wat moet ik hier nu mee? Wil je ze een nieuw kleurtje geven of moet er gewoon wat decoratie bij komen kijken? Of wil je ze leeglaten en de omgeving eromheen gewoon wat aankleden? Soms ben je het overzicht gewoon even kwijt, maar weet je wel dat er verandering moet komen. Precies voor die situatie hebben we een paar suggesties op een rijtje gezet, zodat jij direct inspiratie op kunt doen en aan de slag kan. Succes!

Een ander kleurtje

Het eerste wat je kunt doen is de wanden een ander kleurtje geven. Misschien hangt er al jaren behang en ben je toe aan iets nieuws. Je kunt Sikkens verf aanschaffen of een nieuwe rol behang, zodat de muren weer helemaal een frisse look krijgen. Heb je te maken met een betonmuur onder het oude behang, dan is het wel zo handig om speciale betonverf hiervoor aan te schaffen. Check dus vooraf goed wat je precies nodig hebt om de muren te voorzien van een nieuw likje verf.

Hang decoratie op

Of je de muren nu een nieuw kleurtje hebt gegeven of niet, het is tijd om eens naar decoraties te kijken. Je kunt natuurlijk wat schilderijen of posters ophangen, maar denk ook eens iets verder. Zo kun je bijvoorbeeld ook decoratieve spiegels ophangen of plankjes om het een en ander te etaleren. Een andere optie is om wat haakjes in de muur te slaan om wat hangplanten op te hangen. Zo kun je eindeloze manieren bedenken om de muur wat op te leuken en wat meer energie te laten uitstralen.

Verschuif je meubelen eens

Soms hoef je helemaal niets met de wand zelf te doen, maar moet je de omgeving eens omgooien. De kans is groot dat je je huis een keer ingericht hebt en dit vervolgens jarenlang zo hebt laten staan. Maar denk je eens in hoe je een nieuw huis zou inrichten en hoe zou dat verschillen van je huis nu? Verschuif bijvoorbeeld je bank eens naar een andere hoek of installeer je kapstok in de gang eens op een andere plek. Zo zal je zien dat de volledige uitstraling van die ruimte ineens volledig veranderd.

Google+