RIJKS Kleuren met vernieuwde designtool van echte verf

Sikkens RIJKS kleuren waaier met echte verf

RIJKS kleurenwaaier met echte verf – Sikkens RIJKS kleuren (Foto AkzoNobel  op DroomHome.nl)

Van muren voor meesterwerken, naar meesterlijke muren thuis!

Droom je ook van een stukje Rijksmuseum thuis op de muren? Of heb je daar nooit aan gedacht, maar vind je matte verf in diepe rijke kleuren helemaal fantastisch? Dan is dit het moment om je kennis te laten maken met de vernieuwde Sikkens RIJKS kleurenwaaier in… echte verf! De handgeschilderde stalen van de prachtige Sikkens RIJKS kleurenkaart zijn kleurecht en geven een zeer realistisch beeld van hoe de muur er uit komt te zien in jouw eigen woning!

Rijksmuseum kleuren in 23 verfkleuren

De vernieuwde Sikkens RIJKS kleuren waaier presenteert een selectie van 23 kleuren, passend bij de kleurtrend van vandaag. Naast 8 populaire grijstinten, bestaan de andere 15 kleuren uit verschillende tinten groen, rood, terra, oker en bruin. AkzoNobel ontwikkelde deze authentieke en unieke verfcollectie in 2013, in samenwerking met het Rijksmuseum toen het museum een grote renovatie onderging. Daarbij zijn de originele kleuren zoals gebruikt door architect Pierre Cuypers in 1885 in een collectie van Sikkens weer tot leven gebracht. 

Weetje: De opgang en Eregalerij in het Rijksmuseum zijn geverfd in de 60 historische Cuypers kleuren. De andere verdiepingen van het museum zijn geschilderd in moderne kleuren. Hoe hoger je komt in het museum hoe lichter de kleuren worden. 

Sikkens RIJKS grijs verf in de eetkamer (Foto AkzoNobel  op DroomHome.nl)

Foto: Sikkens RIJKS grijs in de eetkamer

Sikkens RIJKS bruin verf in de woonkamer (Foto AkzoNobel  op DroomHome.nl)

Foto: Sikkens RIJKS bruin in de woonkamer

Niet alleen de Nachtwacht by night…

De schilderijen in de Eregalerij zijn de hoogtepunten van ieder bezoek aan het Rijksmuseum. Door de muren een andere kleur te geven en de decoratiekleuren in ere te herstellen kreeg deze bijzondere ruimte een geheel andere sfeer. Dat is nou echt de kracht van kleur! Kleur is een klein krachtig middel om een ruimte te veranderen, ook bij jou thuis!

Met een groepje mensen kregen we in de avond een bijzondere rondleiding door het Rijksmuseum met deze keer alle aandacht voor de muren als canvas van de schilderijen en de geweldige decoraties die met precisie zijn aangebracht. Oh, wat had ik graag tijdens de renovatie 1 van de vele lotusbloemen gestempeld op het gewelfde plafond.

Leuk om te weten: Iedereen wil een stukje RIJKS zwart in zijn woning; de muurkleur van de Eregalerij met het schilderij de Nachtwacht. Maar de meeste meters worden er thuis geschilderd in Sikkens RIJKS kleuren warm grijs!

Uitleg van Casper van der Kruit over Operatie Nachtwacht + Fred van den Heuvel met oude foto van de Eregalerij in het Rijksmuseum (Foto DroomHome.nl)

Foto links: Uitleg van Casper van der Kruit over Operatie Nachtwacht, waar 600 terrabite aan data verzameld wordt met een macro-XRF scanner. Foto rechts: Fred van den Heuvel laat een oude foto zien met daarop de in wit overgeschilderde muren van de Eregalerij in het Rijksmuseum.

Rijksmuseum en AkzoNobel – ieder zo’n 200 jaar ‘Passion for paint’!

Sikkens is zeer trots op de unieke samenwerking met het Rijksmuseum in de indrukwekkende renovatie. In 2019 heeft het partnerschap van het Rijksmuseum en AkzoNobel een nieuwe impuls gekregen. AkzoNobel is hoofdpartner van Operatie Nachtwacht, een drie jaar durend project rondom het onderzoeken en restaureren van de Nachtwacht van Rembrandt. Het schilderij blijft tijdens het onderzoek zichtbaar voor iedereen.

Uitleg Sikkens RIJKS kleuren waaier door Heleen van Gent, AkzoNobel kleurenexpert (Foto DroomHome.nl)

Foto: Uitleg over Sikkens RIJKS kleurenwaaier door Heleen van Gent, AkzoNobel kleurenexpert

Kleuren tips & tricks

AkzoNobels kleurenexpert Heleen van Gent geeft goede tips en tricks hoe je de Sikkens RIJKS kleuren thuis het beste kunt toepassen. 

Kleuren combineren met de Sikkens RIJKS kleurenkaart - Heleen van Gent, AkzoNobel kleurenexpert (Foto DroomHome.nl)

 Foto: Uitleg over hoe je kleuren kunt combineren met de Sikkens RIJKS kleurenwaaier - Heleen van Gent, AkzoNobel kleurenexpert

Met de sfeervolle en inspirerende kleuren van de Sikkens RIJKS kleuren waaier tover je het gevoel van het Rijksmuseum op je eigen muur. Het AkzoNobel Global Aesthetic Center werkte samen met het restauratieteam van de Cuypers decoraties om de juiste unieke kleuren te bepalen voor de restauratie.

Hoe kun je de Sikkens RIJKS kleuren waaier gebruiken?

Horizontaal - Door de kleuren op de kleurenwaaier horizontaal te combineren creëer je kleurcombinaties uit verschillende kleurfamilies, maar wel met dezelfde intensiteit. Dit zorgt voor een lichte of donkere verassende meerkleurige combinatie.

Verticaal - Door de kleuren verticaal te combineren, krijg je een ton sur ton kleurcombinatie, dus kleuren uit één kleurfamilie. Bijvoorbeeld 3 verschillende tinten bruin. Met de kleuren van het grijze kleurpalet geef je de architectuur van je huis schaduwtinten. Je kunt zo spelen met licht en donker, zoals op de muren van het Rijksmuseum.

‘Brown is the new black!’ – Quote: Heleen van Gent, creatief directeur van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel

Sikkens RIJKS oker verf in de keuken (Foto AkzoNobel  op DroomHome.nl)

Foto: Sikkens RIJKS oker in de keuken

Sikkens RIJKS kleuren thuis

Niet alleen muurverven maar ook lakken in de Sikkens RIJKS kleuren, zijn verkrijgbaar bij de Erkende Sikkens Specialist of via de professionele schilder. Voor de schilder is de kleurcollectie beschikbaar bij een Sikkens Center.

Een verlaten Eregalerij van het Rijksmuseum  … prachtig! (Foto DroomHome.nl)

 Foto: Voordat je de Eregalerij verlaat… kijk nog een keer!

Bestel je Sikkens rijks kleuren verf direct bij Flexa!

Meer informatie: Sikkens RIJKS kleuren collectie

Google+