11 Redenen om een fijne terrasoverkapping te bouwen

11 Redenen om een fijne terrasoverkapping te bouwen

Terrasoverkapping bouwen aan je huis (Foto: Florian Schmidinger, Unsplash  op DroomHome.nl)

En wie zit er als eerste buiten? Jij natuurlijk, heerlijk beschut onder je terrasoverkapping! Van felle zon of regen heb jij geen last. De overkapping over het terras laat je zoveel langer genieten van de planten en bomen in je tuin. Ik geef je graag 11 redenen waarom een terrasoverkapping bouwen een super idee is. Er zijn zelfs terrasoverkapping voordelen waaraan jij zeker nog niet gedacht hebt. Je leest ze hier!

1 - Hete zomers en plensbuien, geen probleem!

Je hoeft eigenlijk niet meer op vakantie, want ook in Nederland hebben we lange tropische zomers met zo nu en dan een flinke plensbui. En wat vind je zo geweldig aan je vakantieadres? De terrasoverkapping waaronder je overdag en lange avonden gezellig met elkaar eet en de leukste gesprekken hebt.

2 - Terrasoverkapping bouwen, doe je zelf!

Je kunt een overkapping laten plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een prachtige zelfbouw terrasoverkapping, waarbij je prima zelf de overkapping monteert. De overkapping voor het terras kan van een eenvoudige overkapping tot een stijlvolle tuinkamer met glazen uitwanden uitgebreid worden. Jouw favoriete interieurstijl en kleur zit er zeker bij!

3 - Vergroot je woonkamer met een overkapping

De interieurstijl en gezelligheid van je woonkamer wil je ook doortrekken naar buiten. Met een overkapping over je terras krijg je er ineens meters woonkamer bij.

4 - Tuinmeubelen en tuinkussens blijven mooier

Ben je, als het weer omslaat, het gesleep met tuinkussens en accessoires naar binnen ook zat? Je terras sfeervol inrichten doe je eerder en is zoveel leuker als het overdekt is. De loungeset met comfi kussens blijft mooi(er) onder de terrasoverkapping.

5 - Terrasoverkapping, perfecte chill-plek!

Een overkapping is dé plek waar tieners kunnen chillen en waar je zelf ook heerlijk kunt loungen met een groepje vrienden en vriendinnen. Drankje en muziekje erbij, wat wil je nog meer?

6 - Kokkerellen onder de overkapping

Je zou eigenlijk ook nog wel een lekker hapje willen. Plaats een stoere buitenkeuken onder de terrasoverkapping en je kunt alle 4 de seizoenen barbecueën.

7 - Buiten bubbelen in je jacuzzi

Creëer je eigen buiten spa met een jacuzzi onder de overkapping! Jij hebt alvast het hele jaar een bijzonder wellness plekje gereserveerd onder de fijne terrasoverkapping die zorgt voor privacy en je beschermt tegen wind en regen.

8 - Geen bouwvergunning nodig voor je terrasoverkapping

Je kunt een terrasoverkapping zonder bouwvergunning plaatsen, tenzij de overkapping groter is dan 30 m2, meer dan de helft van je tuin inneemt of als hoofdwoning in gebruik is. Bij twijfel kun je de terrasoverkapping vergunning checken op het Omgevingsloket van de overheid.

9 - Energie besparen met je overkapping

Je zit niet alleen zelf beschut bij een terrasoverkapping, ook de pui van je huis is minder onderhevig aan weersinvloeden. Met een overkapping hou je meer kou en wind buiten en dat scheelt stookkosten! Je kunt ook energie besparen door je was niet meer in de droger te stoppen maar uit de regen onder je overkapping op te hangen. Was dat door de wind gedroogd is zo lekker fris!

10 - Je woning wordt meer waard!

Van een terrasoverkapping geniet je niet alleen zelf. Het is bij verkoop van de woning ook aantrekkelijk voor een koper. Je creëert extra meters en mogelijkheden om het huis te benutten.

11 - Buiten zijn is gezond!

De laatste en wellicht de belangrijkste reden om een overkapping voor het terras te bouwen is dat buiten zijn gezond is. Met een overkapping ben je vaker en langer buiten dat goed is voor je body & mind. Een flinke dosis vitamientjes is een prettige bijkomstigheid!

Google+