4 Zaken waar je een ophangmogelijkheid voor wilt creëren in je garage of berging

4 Zaken waar je een ophangmogelijkheid voor wilt creëren in je garage of berging

In berging & garage ophangmogelijkheid creëren (Foto Splitshire, Pixabay  op DroomHome.nl)

Voor veel huishoudens is de garage of berging een plek waar van alles en nog wat staat. Vaak is er sprake van enige mate van chaos. Dat terwijl we allemaal natuurlijk het liefst een opgeruimd huis willen. Omdat een garage of berging een plek is waar veel zaken samen komen, is het handig als je ophanggelegenheid creëert voor verschillende zaken.  We bespreken vier zaken waarvoor dat wenselijk is.

Fietshelmen

Het hoofd is een kwetsbaar deel van het lichaam, en bij een val van de fiets is het mogelijk dat deze een behoorlijke klap moet opvangen. Zeker voor kinderen, maar ook voor ouderen en mensen die een elektrische fiets gebruiken is het verstandig om een fietshelm te gebruiken. Als je thuiskomt, wil je deze echter af kunnen zetten en ergens op een handige plek kunnen opbergen waar je hem ook weer makkelijk kunt terugvinden. Daarom is het fijn als je een rekje hebt waar iedereen de fietshelmen na gebruik aan kan hangen en ook weer vandaan kan halen als men opnieuw met de fiets op stap gaat.

Reservesleutels fietsen

We blijven bij het thema fietsen. Veel mensen laten in de garage of berging de sleutels van het fietsslot in de fiets zitten. Zo weet je immers altijd waar je ze kunt vinden en kun je meteen op pad. Maar je krijgt natuurlijk ook een setje reservesleutels bij je sloten. Op het moment dat je die nodig hebt, is het vaak zo dat je alles overhoop moet halen om ze te vinden. Om dat te voorkomen, is het handig als je een rekje hebt waaraan je de reservesleutels van fietsen hebt hangen. Zo kun je ze ook niet kwijtraken in je eigen huis.

In berging & garage ophangmogelijkheid creëren voor gereedschap (Foto  Pexels, Pixabay  op DroomHome.nl)

Regenponcho

Helaas wil het in Nederland nog wel eens regenen. De weergoden houden er geen rekening mee of jij toevallig moet fietsen of niet. Om ervoor te zorgen dat je kleren droog blijven, is een regenponcho aantrekken een laagdrempelige oplossing. Als je hier een ophangmogelijkheid voor creëert in je garage of berging, weet je hem altijd te vinden en is hij binnen handbereik wanneer het inderdaad zo blijkt te zijn dat je hem nodig hebt. Ook kun je hem daar na gebruik, als hij nat, meteen ophangen zonder dat je ermee door het huis hoeft.

Visnet voor het zwembad

Heb je een zwembad in de tuin? Als je een zwembad echt goed wilt schoonmaken, heeft dat wat voeten in de aarde. Het scheelt echter op het oog al heel wat als er tenminste niets in drijft, op jezelf en je kinderen na dan. De makkelijkste manier om drijvende zaken uit je zwembad te vissen, is met een visnet. Het is prettig als je die op een nette manier kunt opbergen in je garage of berging na gebruik. Investeer daarom in een kliksysteempje waarmee je de steel van je visnet vast kunt klikken op de muur wanneer je hem niet nodig hebt. Dat gaat de verrommeling van je garage tegen en je weet altijd waar je het net kunt vinden.

Makkelijk van het formaat van je garage of berging heb je natuurlijk niet oneindig de ruimte. Je wilt er ook andere dingen neer kunnen zetten, zoals kasten en misschien een werkbank. Mogelijk moet je dus keuzes maken voor wat je een ophangmogelijkheid wilt creëren.

Google+