6 Tips voor het Verbouwen van je Droomhuis

6 Tips voor het Verbouwen van je Droomhuis

6 Verbouwen tips voor je droomhuis – Van werkkleding, gereedschap tot bouwplan met professionals. (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Staat er een flinke verbouwing op de planning en sta je op het punt je dromen werkelijkheid te laten worden? Dan is er een goede voorbereiding nodig. Een goed begin is het halve werk, en dat zeggen ze natuurlijk niet voor niets. Door goed voorbereid aan de slag te gaan, vergroot je de kansen tot efficiënt werken en natuurlijk het snel, en goed bereiken van het gewenste eindresultaat. Met deze tips laat jij de verbouwing van je droomhuis soepel verlopen.

1. Bescherm jezelf en de omgeving
Een verbouwing brengt niet alleen veel puin, maar ook het risico tot schade en kleine ongelukjes met zich mee. Zorg dus dat je zowel jezelf, als de omgeving, goed beschermt. Schaf verhuisdekens of grote plastic doeken aan om meubelstukken te beschermen tegen vallend puin en stof. Haal accessoires en andere vervoerbare items uit de te verbouwen ruimte, om schade aan deze items te voorkomen. Bescherm ook jezelf goed door de juiste werkkleding te dragen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsschoenen, een goede werkoutfit, handschoenen en eventueel zelfs een helm en/of bril.

2. Doe de inkopen op tijd
Een verbouwing vraagt om veel materiaal, zowel voor de zojuist genoemde bescherming, als voor de verbouwing zelf. Doe je inkopen op tijd, en probeer zoveel mogelijk benodigdheden aan te schaffen bij professionele en erkende aanbieders zoals engelbert strauss. Goedkoop is duurkoop, en zeker wanneer het gaat om de materialen die je nodig hebt voor de verbouwing van je droomhuis.

3. Maak een duidelijk plan
Iedere verbouwing heeft een duidelijk plan van aanpak nodig. In dit plan schrijf je belangrijke zaken op zoals bijvoorbeeld de start van de verbouwing, de punten (en ruimten) waar de verbouwing op en aan plaats zal vinden, een taakverdeling en natuurlijk een duidelijke (en eerlijke) budgettering.

4. Schakel voldoende hulp in
Aan de hand van dit plan kun je direct zien hoeveel (eventueel professionele) hulp je nodig gaat hebben. Een verbouwing aan de woonkamer heeft bijvoorbeeld minder werk omhanden dan het installeren van een nieuwe keuken of badkamer.

5. Regel mogelijk verblijf
Het kan dan ook zomaar eens zijn dat je gedurende een grote verbouwing ergens anders moet verblijven. Regel dus een mogelijk tijdelijk verblijf voor zowel jezelf, als je gezin en eventuele huisdieren. Hoe leger het huis is tijdens de verbouwing, hoe makkelijker er gewerkt kan worden.

6. De juiste tools
Een logische laatste tip is het gebruiken van de juiste tools voor de klus. Iedere klus heeft zo zijn eigen gereedschap nodig, en dit gereedschap mag het halverwege de verbouwing natuurlijk niet af laten weten. Zorg dus voor voldoende gereedschap van hoge kwaliteit. Huur eventueel de benodigde tools bij de lokale bouwmarkt.

Google+