Dakkapel plaatsen: de meest gemaakte fouten op een rijtje

Dakkapel plaatsen: de meest gemaakte fouten op een rijtje

Dakkapel plaatsen (Foto: Kranich17, Pixabay  op DroomHome.nl) 

Een dakkapel is een prima manier om meer licht en ruimte op zolder te creëren. Op die manier kunnen er één of twee volwaardige kamers gerealiseerd worden. Handig als er gezinsuitbreiding op de planning staat of als er om welke reden dan ook meer ruimte nodig is in huis. Een dakkapel biedt veel voordelen. Maar dan moet deze wel op de juiste manier geplaatst worden. Een foutief geplaatste dakkapel beschikt over meer nadelen dan voordelen. Zonde, want het kan juist heel veel opleveren. In dit artikel behandelen we de meest gemaakte fouten. Zo weet jij precies waar je op moet letten.

Verkeerde materiaalkeuze

Dakkapellen zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Voorheen koos men vooral voor de houten variant. Dit omdat deze er natuurlijker uitzag dan andere alternatieven. Dat is tegenwoordig echter wel een ander verhaal. Hout beschikt namelijk ook over nadelen. Het moet goed onderhouden worden om mooi te blijven. Als dit niet wordt gedaan, kan het gaan rotten en zal de levensduur sterk verminderd worden. Dit is dan ook waarom een dakkapel van kunststof steeds vaker wordt gekozen.

Kunststof dakkapellen zijn door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt uit diverse kleuren en structuren kiezen, zodat deze perfect aansluit op de rest van de woning. Er zijn zelfs dakkapellen in houtlook verkrijgbaar. Deze zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden, maar beschikken wel over de voordelen van kunststof. Het grootste voordeel van kunststof is dat het erg onderhoudsarm is. Je hoeft het niet opnieuw te schilderen, het rot niet en beschikt over een zeer lange levensduur.

Geen vergunning aanvragen

Veel mensen denken dat een vergunning niet nodig is voor het plaatsen van een dakkapel. Soms is dat ook zo. Maar het komt ook geregeld voor dat een vergunning wél nodig is. Daarom is het belangrijk om de regelgeving van jouw gemeente te kennen. Je wil geen verbouwing beginnen om er uiteindelijk achter te komen dat dit helemaal niet toegestaan is. Dat zou zonde van het geld zijn. Neem dus altijd het zekere voor het onzekere en vraag eerst na of een vergunning bij jouw gemeente noodzakelijk is.

Vergeten te vergelijken

De vraag naar dakkapellen is tegenwoordig erg groot. Dat geldt ook voor het aanbod. Juist daarom is het belangrijker geworden om te vergelijken. Je kunt ongelooflijk veel geld besparen door de verschillende bedrijven bij jou in de buurt op een rijtje te zetten. Wie kan er allemaal dakkapellen plaatsen? Wat bieden zij? Hoeveel wachttijd is er? Hoeveel geld vragen zij hiervoor? Door te vergelijken, weet je zeker dat je de beste deal sluit. Hier kan je ongelooflijk veel mee besparen.

Je zou ook eens in je omgeving kunnen vragen waar zij hun dakkapel hebben laten plaatsen. Dit scheelt je een hoop research en zo hoor je ook eens de persoonlijke ervaringen met een specifiek bedrijf.


Alles over klussen & verbouwen - overzicht!

Google+