De Belangrijkste Voordelen Van Dubbel Glas

De Belangrijkste Voordelen Van Dubbel Glas

Belangrijkste Voordelen van Dubbel Glas: Isolerend, Energiebesparing, Inbraak Werend = Extra Woongenot! (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Ken je dat gevoel? Als je thuis zit op de bank bij de vensterbank en er komt steeds een vlaag tocht bij je langs? Dat is niet echt aangenaam en de kans is groot dat je huis op glasgebied niet voldoende geïsoleerd is. Of wat te denken als de energierekening weer op de mat valt die al op een aardig hoog bedrag is vastgesteld.

Slecht geïsoleerde huizen kennen een hoger verbruik van energie. De kans bestaat dan ook dat er gewoon aan het einde van het jaar nog extra moet worden bijbetaald. Deze onaangename aspecten tasten het woongenot aan, maar er is een oplossing. Dubbel glas is het sleutelwoord en hier maak je kennis met alle voordelen.

Profiteer van extra woongenot
Dubbele beglazing staat garant voor extra woongenot. Het is verleden tijd met tocht in het huis die je onaangename rillingen kan bezorgen. Bovendien blijft de warmte die er in huis is ook daadwerkelijk in het huis aanwezig. Als de woning niet goed is geïsoleerd, zoals met enkel glas, vliegt de warmte en daarmee ook je geld zo het huis uit. Extra woongenot betekent niet alleen dat de warmte binnenshuis blijft. De kou blijft namelijk buiten in de winter. In de zomer werkt het net andersom. De warmte blijft dan door het dubbel glas namelijk buiten, zodat het niet ondraaglijk heet in huis wordt.

Profiteer van een lagere energierekening
Het extra wooncomfort is een groot voordeel, maar er is meer. De energierekening kan door het plaatsen van isolatieglas namelijk drastisch naar beneden worden gebracht. Dat is niet een voordeel waar je eenmalig van profiteert, maar voor altijd. Je verbruikt nu eenmaal minder energie in huis als de warmte in de woning blijft en niet naar buiten gaat. Dat er geen tocht meer naar binnen komt, houdt de temperatuur constant. Je hoeft dus niet te blijven stoken en te blijven stoken om het maar aangenaam te houden. Dat zie je echt aan het bedrag op de energierekening terug. Het leuke is dat de isolerende maatregel zich uiteindelijk dan ook nog zelf terugverdient. Inkoopglas biedt de gelegenheid om de investering in isolerend glas rendabel te maken.

Profiteer van de inbraak werende werking
Er zijn al twee grote voordelen genoemd, maar er is nog een belangrijk aspect. Bij de keuze voor dubbel glas doet zich namelijk nog een voordeel voor. Dit type beglazing is namelijk veel steviger in vergelijking met enkel glas. Om door het glas heen te komen, zal dan ook van alles uit de kast moeten worden getrokken. Als een inbreker daar met veel pijn en moeite toch in slaagt, komt er enorm veel lawaai tot stand op het moment dat het glas breekt. Inbrekers willen niet veel moeite doen om binnen te komen en kiezen vaak voor de gemakkelijke weg. Isolatieglas heeft dan ook zeker een inbraak werende werking doordat potentiële inbrekers er nu eenmaal door worden afgeschrikt. Er is zelfs een mogelijkheid om de kans op inbraak nog verder te verkleinen door een kleine aanpassing te verrichten. Er wordt dan gelaagd glas toegepast.

Google+