De mooiste schuifdeur inspiraties van 2023

De mooiste schuifdeur inspiraties van 2023

Schuifdeur inspiratie – industriële schuifdeuren zwart staal (Foto: Bilal Mansuri, Unsplash  op DroomHome.nl)

Bij het verbouwen denken mensen vaak niet als eerste aan nieuwe binnendeuren. Maar wist je dat je met de juiste schuifdeuren de ruimte gezelliger kunt maken? Wij hebben een verzameling van prachtige binnendeuren gemaakt die passen bij verschillende woonstijlen. Veel plezier met lezen!

De verschillende schuifdeur stijlen

Woon je op een mooie boerderij op het platteland? Dan past een houten deur met een landelijke uitstraling goed bij jouw huis. Als je een stoere inrichting hebt, zijn industriële binnendeuren beter geschikt. Je ziet steeds meer industriële binnendeuren in Nederlandse woonkamers. En dat is niet zomaar. Deze deuren zijn erg populair en dat is begrijpelijk. Met een industriële binnendeur haal je echt een opvallend element in huis. Vroeger moesten deuren zo onopvallend mogelijk zijn, maar nu is dat anders. Een industriële (schuif)deur maakt nu echt deel uit van het interieur. De deur is dus niet alleen maar praktisch.

Schuifdeur inspiratie – industrieel landelijke schuifdeur (Foto: shannonrphillips, Pixabay  op DroomHome.nl)

Op maat gemaakte schuifdeuren

Om ervoor te zorgen dat een deur er goed uitziet, is het belangrijk dat de schuifdeur perfect past, tot op de centimeter nauwkeurig. Op die manier past de deur perfect in de keuken, woonkamer of thuiskantoor. Schuifdeuren kunnen speciaal op maat gemaakt worden, zodat er altijd een geschikte optie is voor jouw ruimte. Ze passen ook echt in verschillende ruimtes. Je kunt bijvoorbeeld een vergaderruimte op kantoor afsluiten of een keuken en de woonkamer van elkaar afscheiden. Schuifdeuren zijn veelzijdig.

Houten schuifdeuren

Industriële deuren worden meestal gemaakt van staal, maar dat is niet altijd zo. Er zijn ook deuren die er hetzelfde uitzien, maar gemaakt zijn van andere materialen. Bijvoorbeeld aluminium deuren of houten schuifdeuren die lijken op stalen deuren door hun kleur en coating. Het grote voordeel van houten deuren is dat ze gemakkelijk te installeren zijn, maar een goede installateur kan elke deur goed installeren.

Verschillende kleuren

Je denkt er misschien niet vaak over na, maar de kleur en het materiaal van de schuifdeur hebben veel invloed op de sfeer. Het is daarom een goed idee om er meer over te leren. Veel mensen kiezen snel voor een stalen schuifdeur met een zwarte coating. Maar er zijn ook andere kleuren zoals roze en wit, en materialen zoals hout. Dus of je interieur nu industrieel of klassiek is, er zijn veel materialen en kleuren om uit te kiezen, zodat de schuifdeur perfect past bij jouw gewenste stijl. Welke stijl heeft jouw voorkeur?


Laatste deuren klussen, bouwen en verbouwen tips en trends!

Google+