Drie ‘inbouw’ tips voor je woning

Drie ‘inbouw’ tips voor je woning

3 Tips inbouwen in je woning (Foto: Point3D Commercial Imaging Ltd., Unsplash op DroomHome.nl)

Sta jij op het punt om te verbouwen, verhuizen of zelfs een heel huis te bouwen? Dan is misschien wel één van de beste tips; bouw zoveel mogelijk in! Dit is namelijk iets waar niet iedereen meteen bij stilstaat, maar je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je besluit dit te doen. Zaken inbouwen kent namelijk vele voordelen. Het bespaart vaak veel ruimte, het ziet er opgeruimd uit en het zorgt ervoor dat spullen langer meegaan. Welke drie zaken jij echt moet overwegen om in te bouwen in je interieur? Lees snel verder.

Witgoed

Een aparte ruimte voor de was is echt een enorme aanrader, een grote inbouwkast kan hier al uitkomst voor bieden. Plaats in deze inloopruimte de wasmachine, droger en strijkplank. Geen wasmachine die in de weg staat in de (bij)keuken of badkamer maar gewoon een aparte ruimte waar je de beste wasmachine ingebouwd kunt opbergen. Isoleer deze ruimte ook direct goed om geen geluidsoverlast te veroorzaken en als je helemaal slim bent plaats je de wasmachine op hoogte. Zo hoef jij niet meer te bukken wanneer je de was er in en eruit doet. Je merkt pas hoe fijn het is, als je het hebt.

Kleine kastjes, grote kastjes

Een inloopkast is stiekem de droom van bijna iedere vrouw. Maar ook wanneer hier niet de ruimte voor is, is een inbouwkast een dikke aanrader. Dit hoeven niet altijd enorme kasten te zijn, ook kleine inbouwkasten kunnen al enorm veel ruimte opleveren. Vooral bij bijvoorbeeld schuine daken kan dit loze ruimtes omtoveren tot nuttige kasten. Denk hier aan de voorkant goed over na, het zorgt namelijk voor extra ruimte maar levert ook een besparing op bij de aanschaf van nieuwe kasten voor een woning.

De keuken

Ook in de keuken is het inbouwen van bepaalde apparaten aan te raden. Natuurlijk kennen we de oven en de koelkast al, maar een koffieautomaat en warmwaterkraan inbouwen zijn ook ontzettend aan te raden. Het zijn beide apparaten die niet altijd de schoonheidsprijs verdienen maar je wel dagelijks nodig hebt. Ze staan dan ook vaak prominent op het aanrecht, niet voor iedere keuken een aanwinst. Deze allemaal inbouwen geeft een veel chiquere uitstraling aan je keuken en is daarnaast ook nog eens fijner met schoonmaken. Een investering waar je jezelf dankbaar voor bent.

Kortom, wanneer je de keuze hebt om zaken in te bouwen in je woning overweeg dit dan altijd serieus. Het staat veel strakker, chiquer en is makkelijker qua onderhoud. Ook kun je een loze ruimte opeens omtoveren tot een waardevolle toevoeging!

Google+