Een aanbouw aan je huis plaatsen: 5 Tips

Een aanbouw aan je huis plaatsen: 5 Tips

Een aanbouw aan de woning plaatsen tips (Foto Fancycrave, Unsplash.com  op DroomHome.nl) 

Een aanbouw aan je huis kan je op zo ontzettend veel verschillende manieren voordeel opleveren. Je kunt je keuken of woonkamer uitbreiden, een aparte ruimte maken om heerlijk van het buitenleven te genieten, een kantoorruimte creëren of zelfs gewoon een garage waar je auto en andere spullen veilig op kunt slaan. Het zal je hoe dan ook voordeel opleveren en de waarde van je woning verhogen. Als je het goed aanpakt tenminste. Met deze tips hopen we het je vast wat makkelijker te maken.

1. Houd een budget aan
Stel een bepaald budget vrij en zorg ervoor dat je hier niet overheen gaat. Het is natuurlijk het meest verstandig om dit bedrag bij elkaar te sparen, zodat je later niet met een lening en afbetalingen blijft zitten. Wil je toch geld lenen? Vergelijken, vergelijken, vergelijken dan! Organisaties zoals Geld.nl geven je online de mogelijkheid om allerlei vormen van financiering te bekijken, en direct te kiezen welke het beste bij je past. Baseer het hoogte van je budget vervolgens op het beschikbare bedrag, zorg dat er wat spelingsruimte is en dat je er niet overheen schiet.

2. Denk aan toekomstige mogelijkheden
Hoewel je nu misschien hartstikke gelukkig bent met een ‘basis’ aanbouw, kan het zijn dat je hier over tien jaar spijt van krijgt. Er zijn namelijk zoveel ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van technologie en duurzaamheid. Als je toch aan het bouwen gaat, kun je deze net zo goed meteen integreren in je aanbouw. Zo kun je er nu, maar ook over tien jaar van genieten.

3. Overweeg meerdere doeleinden
Hoewel je de aanbouw op dit moment misschien als kantoorruimte wilt hebben, kan het zomaar zijn dat je deze aanbouw over een jaartje of twee als keuken in wilt zetten. Houd dus rekening met mogelijke veranderingen en vraag wat brochures aan om inspiratie op te doen.

4. Maak technologische ontwikkelingen mogelijk
Houdt voldoende ruimte over om technologische ontwikkelingen op het gebied van licht, geluid en beveiliging in de toekomst mogelijk te maken. Denk dus even wat langer na bij het aanschaffen van raamdecoratie (handmatig of geautomatiseerd?) beveiliging en andere technische onderdelen. Maak het jezelf gemakkelijk!

5. Denk duurzaam
Nu je de kans hebt om helemaal vanaf de basis te beginnen, kun je het zo duurzaam mogelijk aanpakken. Op deze manier bespaar je op de kosten, en kun je er ook in de toekomst nog van genieten. Denk bijvoorbeeld aan de extra ruimte die je nu krijgt voor zonnepanelen, slimme verlichtingssystemen, goede isolatie en ga zo maar door.

Google+