Geld lenen voor een verbouwing? Lees deze 4 tips!

Geld lenen voor een verbouwing? Lees deze 4 tips!

Tekening verbouwing van een woning – geld lenen tips (Foto: 3844328, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Wil je graag gaan verbouwen in je huis, maar is je spaarrekening niet vol genoeg? Dan is de kans groot dat je kiest voor een lening voor verbouwing. De reclames voor leningen tegenwoordig zijn verplicht om aan te geven dat geld lenen ook geld kost en dat is niet zonder reden. Je betaalt namelijk altijd een hoger bedrag terug dan je geleend hebt, anders zouden de uitlenende partijen zoals de bank er niets op verdienen en kon je geen lening krijgen. Toch is het belangrijk dat je je goed verdiept in de mogelijkheden, zodat je zo min mogelijk extra geld kwijt bent aan de lening voor jouw verbouwing! In deze blog geven we je daarom een aantal tips.

Kijk goed of je subsidie kunt krijgen
Bij sommige verbouwingen kun je subsidie krijgen van de gemeente. De meeste gemeentewebsites hebben hier een informatiepagina over, die je zeker even moet doorspitten. Kom je er niet uit? Bel de gemeente dan even op. Het zou namelijk erg zonde zijn wanneer je een bedrag leent voor je verbouwing en er achteraf achter komt dat er ook subsidie mogelijk was!

Vergelijk aanbieders van leningen
Aanbieders van leningen kunnen onderling grote verschillen hebben. Dat heeft dan niet alleen te maken met de hoogte van het bedrag dat je er kunt lenen, maar ook met de andere voorwaarden die aan de lening kleven. Een goed voorbeeld daarvan is het rentepercentage. Hoe hoger de rente, hoe meer je uiteindelijk kwijt bent aan de verbouwing. Leg verschillende aanbieders dus naast elkaar en bekijk goed wat de verschillen zijn.

Neem onvoorziene kosten mee
Bij een verbouwing kan het zomaar gebeuren dat er iets misgaat of dat bepaalde zaken duurder uit blijken te vallen. Het zou zonde zijn wanneer je geen potje had om dit op te vangen. Tel daarom een percentage van ongeveer 5 tot 10% op bij het bedrag dat je denkt nodig te hebben. Zo kom je niet voor een dergelijke verrassing te staan.

Denk na over de looptijd van je lening
Bij een langere looptijd is het bedrag dat je maandelijks terug moet betalen meestal later. Helaas betaal je bij een langere looptijd ook langer het rentebedrag, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Probeer daarom goed te kijken naar een haalbaar maandbedrag dat vooral niet te laag ligt. Hoe eerder je de lening hebt terugbetaald, hoe goedkoper deze uiteindelijk is geworden. Houdt hier dus zeker rekening mee.

En nu aan de slag!
We hopen dat je nu met vertrouwen het bedrag kunt gaan lenen dat je nodig hebt voor je verbouwing. Dan rest ons niets anders dan je heel veel succes te wensen tijdens de periode van klussen. Het resultaat wordt ongetwijfeld prachtig!

Google+