Handige Oplossingen voor Kleine en Grote Klussen

Handige oplossingen voor Kleine en Grote Klussen

Handige oplossingen voor kleine klussen en grote verbouwingen – Van steigers tot schakelmateriaal. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Het klusseizoen is geopend! Door het mooie weer kunnen de ramen open bij het afbreken binnen, stucen en verven van de woning. En als het droog is gaan we gelijk buiten aan de slag met schilderen en het nalopen van het dak. Lees de volgende doe het zelf tips over een steiger die niet gemist kan worden tijdens het klussen binnen & buiten en over modern schakelmateriaal waarmee je het interieur van de woning weer helemaal up-to-date-maakt.

Steigers

Om gevaarlijke situaties te voorkomen en omdat het veel makkelijker werken is, is een steiger een must have voor de doe het zelvers onder ons. Van de kleine klussen binnen tot het aanpakken van de buitenkant. Voor weinig geld koop je een steiger die je altijd en gelijk kunt inzetten voor eigen gebruik.

Op een kamersteiger heb je een groter werkgebied dan bij een ladder die je telkens moet verzetten en toch ergens tegen aan (de muur) moet zetten in huis. Vooral bij werkzaamheden aan plafonds en hoge muren is een kamersteiger erg handig. Bij een smalle doorgang en trapgat is het makkelijk manoeuvreren.

Voor de gevel aan de buitenkant van de woning wordt een rolsteiger geplaatst. Door het modulaire systeem kan de werkhoogte makkelijk ingesteld worden op de verschillende hoogtes van de kozijnen en perfect gebruikt worden voor de lastige werkzaamheden op het dak.

Schakelmateriaal

Na het stucen, behangen en verven, worden de lichtschakelaars en wandcontactdozen op de muur gemonteerd. Je kunt de al aanwezige onderdelen hergebruiken bij klussen in een bestaande woning, maar ook nieuw schakelmateriaal plaatsen. Als de muren helemaal als nieuw uit de verf komen valt het des te meer op dat de schakelaars en stopcontacten gedateerd ogen. In de loop van de tijd zijn ze vaak vergeeld en is de vormgeving niet meer van wat we nu mooi vinden in het interieur. Even een werkje maar het resultaat is prachtig.

Er is nog veel meer mogelijk op schakelmateriaal gebied. Denk aan ingebouwde dimmers, waarmee je de lichtintensiteit kunt instellen. Op het ene moment wil je extra licht in de ruimte om goed bij te kunnen werken, maar ’s avonds mag het best een tikkeltje minder voor meer gezellige sfeer. Let bij de aanschaf van halogeen en Led  lampen op de verpakking of deze dimbaar zijn. Daarnaast zijn er nog verschillende soorten dimmers. Plaats op de muur de juiste dimmer die geschikt is voor het bepaalde type lamp waaraan hij geschakeld is.

Tijdschakelaars, ook wel schakelklokken genoemd, worden op het stopcontact geplaatst en zijn voor het energiebesparend regelen van de elektriciteit. Daarnaast werkt het afschrikkend voor inbrekers als het licht op normale tijden in huis brandt, ook al ben je niet thuis.

Google+