Handige tips voor een veilige garage

Handige tips voor een veilige garage 

6 Veilige garage tips – garagedeur met keurmerk, veilige sloten, alarmsysteem (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Is jouw garage al optimaal beveiligd? Of kunnen inbrekers moeiteloos naar binnen als je even niet thuis bent? Het is meer dan de moeite waard om dit eens goed te checken. Hieronder lees je een aantal handige tips om de garage veiliger te maken.

Tip 1: Koop een garagedeur met keurmerk

Een sterke en veilige garagedeur is essentieel. Als je kiest voor een kwalitatief merk zoals Novoferm weet je zeker dat je goed zit. Maar het is nog beter om de garagedeur uit te breiden met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Zeker als jouw garage grenst aan het huis. Als je bij de verzekeraar aangeeft dat je hebt geïnvesteerd in een garagedeur met veiligheidskeurmerk, kun je zelfs premiekorting krijgen op jouw verzekering.

Tip 2: Kies voor veilige sloten

Behalve een goede garagedeur, zijn ook de sloten erg belangrijk. Kies voor meerpuntsvergrendeling zodat de poort op drie punten stevig sluit. Let daarnaast op het SKG-keurmerk met het aantal sterren. Sloten met dit keurmerk zijn getest op inbraakveiligheid. Hoe meer sterren, hoe veiliger de sloten zijn. Een cilinderslot met SKG** keurmerk (2 sterren) is bijvoorbeeld niet bestand tegen kerntrekken, een SKG*** slot (3 sterren) wel.

Tip 3: Denk na over de ramen

Als een inbreker eenvoudig via een raampje in jouw garage kan klimmen, heeft zo’n sterke garagedeur met veilige sloten maar weinig nut. Als de ramen groter zijn dan 16 centimeter, is het verstandig om deze extra te beveiligen. Dit doe je met tralies, oplegsloten, dievenklauwen en/of een sluitsysteem met SKG-keurmerk.

Tip 4: Plaats verlichting rondom de garage

Buitenverlichting met een bewegingssensor kan inbrekers afschrikken. Vooral als ze hierdoor goed zichtbaar worden voor de omgeving. Het is daarom aan te raden om genoeg verlichting rondom de garage te plaatsen.

Tip 5: Installeer een alarmsysteem en camera

Voor een optimaal veilig gevoel kun je ook een alarmsysteem en een beveiligingscamera aanschaffen. Hiermee schrik je inbrekers af en kun je de garage altijd goed in de gaten houden. Gaat het toch mis? Dan heb je beeldmateriaal als bewijs.

Tip 6: Laat niet blijken dat je op vakantie bent

De laatste tip heeft niets te maken met de garage zelf, maar wel met de veiligheid ervan. Veel inbrekers slaan pas toe als jij op vakantie bent. Het is daarom belangrijk om dit niet duidelijk te laten zien aan de buitenkant. Zet niet op social media dat je op vakantie gaat, stel een tijdsschakelaar in voor de verlichting en vraag of de buren of vrienden af en toe een kijkje willen nemen.

Google+