Handige Tips Voor Zelf Klussen

Ga Aan De Slag Met Handige Tips Voor Zelf Klussen

Handige Tips voor Zelf Klussen – Praktische Tips voor Doe-Het-Zelf in Huis en Tuin (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

We hebben er allemaal weer zin in: verbouwen en verhuizen! Of je nu plannen hebt om je eigen huis flink te restylen of na de verhuizing de ‘nieuwe’ woning naar eigen smaak op te knappen, onze handen jeuken: we gaan doe-het-zelven! Voordat we aan de slag gaan, lees dan eerst de volgende handige én praktische zelf klussen tips. Mannen en vrouwen, succes alvast!

Werkplan
Het hele zelf klussen begint met een plan. Wat gaan we aanpakken in huis of tuin en welke materialen hebben we daar voor nodig. Andere belangrijke punten zijn: hoeveel tijd gaat er in zitten en wat gaat de verbouwing of aanpassing in de woning kosten. Omdat het niet altijd meezit, tel er 10- 15% bij op, qua tijd en geld.

Het Juiste Gereedschap
Tooltime! Met een paar sterke handen kom je ver, maar je kunt er niet omheen: bij het doe-het-zelven heb je gereedschap nodig. Vul de gereedschapskist, voor in ieder geval de kleinste herstelwerkzaamheden, met de benodigde klusspullen als schroevendraaiers, accuboor, waterpomptang, steeksleutels etc. Elke klus heeft zo zijn eigen gereedschap-lijst. Op deze materiaallijst hoort ook werkkleding thuis. Van overalls, handschoenen tot werkschoenen en werklaarzen waarmee je comfortabel en veilig de klus kunt klaren.

Handige Tips voor Zelf Klussen – Praktische Tips voor Doe-Het-Zelven met Gereedschap en Werkkleding (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Inspiratie en Uitleg
Woon en klusprogramma’s op televisie zijn een grote inspiratiebron voor DIY projecten thuis. TV-programma’s als ‘Eigen Huis & Tuin’, ‘vtwonen’ tot de ‘Bouwbroers’ laten je de nieuwste woontrends zien en hoe je het voor elkaar geklust krijgt. Naast app’s worden YouTube video’s met gedetailleerde werkuitleg en masse bekeken. Op Instagram en Pinterest vind je veel inspiratiefoto’s. Soms geven de foto’s een overzicht van de verschillende stadia van de klus.

Geld Besparen
Naast dat je geld bespaart door de klussen zelf uit te voeren, kun je ook met je bouwbudget spelen door goed te letten op aanbiedingen en kortingsbonnen van de verschillende bouwmarkten en online doe-het-zelf speciaalzaken. Regel is: items die moeilijk te vervangen zijn in huis, zoals een bad, mogen best wat kosten. Bespaar geld door de meer goedkope look-a-likes van duurdere items te kopen.

Handige Tips voor Zelf Klussen – Praktische Tips voor Doe-Het-Zelven met Gereedschap (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Doe-Het-Zelf of Professional
Ook al zie je jezelf als een doorgewinterde klusser met een complete werkplaats, dan nog zijn er werkzaamheden die je soms beter niet zelf kunt doen. Roep bijvoorbeeld de hulp in van een gekwalificeerde loodgieter of elektricien. Start met kleine klussen als je een beginner bent. Ken je grenzen!

Google+