Jouw Huis Verbouwen tot Droomhuis? 4 Tips

Jouw Huis Verbouwen tot Droomhuis? 4 Tips

4 Huis verbouwen tips (Foto Pixabay.com, Annca  op DroomHome.nl)

Sta je op het punt om je huidige woning om te bouwen tot jouw droompaleis? Dan is een goed plan van aanpak natuurlijk van ongelooflijk groot belang. Bij een grote verbouwing of renovatie komt natuurlijk nogal wat kijken. Met deze handige, praktische tips ben jij voorbereid op deze grote klus!

1. Het juiste gereedschap
Zonder het juiste gereedschap ben je nergens. Zorg dus dat je gereedschapskist gevuld is met al het basisgereedschap. Denk hierbij natuurlijk aan een hamer en schroevendraaiers, maar ook verschillende tangen, snij- en zaaggereedschap en knip- en plakmaterialen zijn essentieel tijdens een verbouwing.

2. Elektrische tools
Naast handgereedschap heb je bij een verbouwing of renovatie natuurlijk ook een behoorlijk aantal elektrische tools nodig. Van een boormachine tot een schuurmachine; vele tools maken licht werk. Maak vooraf een inventaris van de elektrische tools die van pas kunnen komen tijdens de verbouwing. Zorg er vervolgens voor dat je alle tools gereed hebt. Denk ook aan overige zaken zoals bijvoorbeeld de makita accu, en de benodigde opladers. Zo hoef je het klussen halverwege niet te onderbreken om snel nog even naar de bouwmarkt te rijden.

3. Het stappenplan
Ga je zelf je keuken monteren? Dan is het natuurlijk wel erg handig om hier vooraf een stappenplan voor op te zoeken. Hetzelfde geldt voor andere verbouwingen en grote klussen. Neem even de tijd om wat onderzoek te doen. Je komt gegarandeerd instructievideo's en ervaringsverhalen tegen waar jij je voordeel mee kan doen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dus ook dat je de klussen die te klaren zijn goed voorbereidt. Weet waar je aan begint en schakel indien nodig de hulp in van een professional. Bepaal de strategie en maak een duidelijk plan van aanpak. Hoeveel man werkt er aan deze klus, en wie doet wat en wanneer? Zorg ervoor dat je elkaar niet in de weg loopt en dat iedere klusser in zijn kracht staat.

4. De visie
Zorg dat je de visie van de woning duidelijk op papier hebt staan. Maak eventueel gebruik van een moodboard om je ideeën makkelijk te kunnen visualiseren. Door je visie duidelijk vast te stellen weet je ook direct welke items en tools je nodig hebt om de klus te klaren. Heb je een duidelijke print waarop staat hoe iedere ruimte eruit moet komen te zien? Plaats deze dan in de ruimte waar je aan het klussen gaat. Zo kun je regelmatig even terugkijken en inspiratie op doen.

Google+