Keuken renovatie tips van Shelly Sterk

Keukenkastjes verven en meer - Upcycling met Shelly Sterk

Keukenkastjes verven en meer - leuke keuken renovatie tips van Shelly Sterk (Foto Karwei  op DroomHome.nl)

Je denkt misschien: upcycling, wat is dat? Kort gezegd is dit een manier om oude spullen nieuw leven in te blazen. Deze trend draait om het zuiniger omgaan met spullen en daagt je uit om met een klein budget een mooier interieur te creëren. Maak er een leuk klusproject van zoals een mooie keuken renovatie!

Bij Karwei kun je terecht voor de juiste spullen voor o.a. keukenkastjes verven en voor het opknappen van nog meer oude meubels. Hieronder staan klus tips om direct aan de slag te gaan.

Wat is upcycling?

Bij het inrichten van het huis wordt het steeds belangrijker om zuinig om te gaan met spullen. Wie lief is voor de planeet, gooit oude meubels niet weg, maar geeft ze een tweede leven. Deze nieuwe interieurtrend heet upcycling. Het idee is dat je bestaande materialen en spullen op een creatieve manier opknapt. Met kleding wordt dit al veel gedaan, maar meubels lenen zich er ook perfect voor. Met een totale restyle kunnen je meubels en keuken er weer jaren tegenaan. Dat is dus een win-win situatie voor het milieu én voor je portemonnee.

Video: Roze keuken verven - upcyclen met Karwei

Hieronder vind je tips om zelf aan de slag te gaan met upcycling:

  • Keuken verven en meer: kan jouw keuken een frisse nieuwe look gebruiken? Overweeg dan om de kastdeuren te vervangen. Als het frame nog in goede staat is, kun je ook de keukenkastjes verven en/of nieuwe handgreepjes creëer je een compleet andere look. Durf te kiezen voor een opvallende kleur; denk aan zwart voor een moderne uitstraling of poederroze voor een zachtere look. Een andere makkelijke klus is het tegels verven; hiermee krijgt je keuken een totaal nieuwe uitstraling! 
  • Oma’s kast verven: geef het oude kastje van je oma een nieuwe kleur en andere knoppen. Maak het af met een hip marmeren blad en je hebt een gloednieuw kastje!
  • Radiator verven: meestal krijgen radiatoren in het interieur weinig aandacht. Zonde, want je kunt hier echte eyecatchers van maken! Een oude, roestende radiator steek je met hittebestendige verf in een handomdraai in een nieuw jasje. Kies voor een knalkleur die mooi contrasteert met de muur. Denk aan een gele radiator tegen een donkerblauwe muur.
  • Trap verven: ook over de trap wordt niet vaak nagedacht in huis. Met tegeltjes in een leuke print en lik verf tover je de trap om tot een stijlvolle blikvanger.
  • Meer tips vind je op karwei.nl/upcyclen.

Upcycling & DIY video's van Shelly Sterk

In een reeks nieuwe Karwei-video’s laat presentatrice Shelly Sterk zien hoe je verschillende meubels kunt upcyclen. Shelly gaat langs bij mensen die een oud meubelstuk een frisse uitstraling willen geven en verrast hen met een upcycling-makeover. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal en de IGTV (Instagram TV) van Karwei.

Google+