Klus tips: Zelf overkapping maken van kunststof platen

Klus tips: Zelf een overkapping maken van kunststof platen

Zelf overkapping maken van kunststof platen over je terras (Foto: Toa Heftiba, Unsplash op DroomHome.nl)

Verleng je tuinseizoen met een zelfgemaakte overkapping van kunststof platen! Bij de klussers is een overkapping maken van Polycarbonaat platen favoriet. De Polycarbonaat kunststof platen zijn duurzaam, super sterk, hittebestendig, watervast, prima zelf te bewerken… om maar een paar pluspunten van polycarbonaat platen te noemen. Je leest in dit blog waarom kunststof platen van Polycarbonaat perfect zijn voor je overkapping én hoe je zelf een overkapping op maat maakt van kunststof platen – bekijk de overkapping montage video!

Klus zelf een terrasoverkapping en geniet het hele jaar van je tuin!

De vierjaargetijden maken van Nederland een bijzonder land om in te wonen.

Alle weersoorten komen voorbij van een prachtig zonnetje tot schitterende sneeuwvlokken die ons landje bedekken in een witte deken. Toch jammer als het bijvoorbeeld regent dat je naar binnen gaat terwijl je nog graag buiten op je terras wil zitten? Met een overkapping aan je huis ben je niet alleen meer beschut tegen regen en wind, je creëert ook meer eenheid en gezelligheid op je terras! 

Zelf je overkapping maken is een leuke klus, die met kunststof platen een prachtig resultaat geeft. Voor een overkapping worden vaak Polycarbonaat platen als afdekking gebruikt, omdat bijvoorbeeld glas veel zwaarder is en eerder breekt.

Waarom zijn Polycarbonaat platen ideaal voor een overkapping?

 • De doe-het-zelver kan zelf in Polycarbonaat platen boren en (op maat) zagen.
 • De kunststof Polycarbonaat platen zijn licht van gewicht en in verschillende diktes en afmetingen verkrijgbaar.
 • Naast helder Polycarbonaat, kun je ook kiezen uit wit opaal Polycarbonaat en meerdere rookglas tinten als smoke bruin en smoke grijs kleur.
 • Helder Polycarbonaat heeft een hogere lichtdoorlatendheid dan glas. Opaal Polycarbonaat laat zo’n 30% van het licht door.
 • Polycarbonaat platen zijn breukveilig: slagvast en zowat onbreekbaar. Het bijzondere heldere kunststof is honderden keren sterker dan glas van dezelfde dikte en 10x sterker dan plexiglas.
 • Polycarbonaat platen zijn waterdicht.
 • Polycarbonaat kunststof platen zijn buitengewoon weersbestendig en zijn bestand tegen lage temperaturen (-40°C) tot zeer hoge temperaturen (+135°C).
 • De Polycarbonaat platen van PerlaPlast zijn (bijna) allemaal UV bestendig en verkleuren/vergelen niet.
 • Het PerlaPlast Polycarbonaat is zo goed als onbrandbaar en zelfdovend bij vuur. Veiligheid staat voorop in én om de woning!
 • Zit je over krassen in? Er is kraswerend Polycarbonaat, Polycarbonaat met een krasvaste coating.

Duurzame overkapping in je tuin

Een overkapping van Polycarbonaat platen en Douglas hout is een duurzame overkapping die goed zelf te maken is. 

Polycarbonaat platen hebben een zeer lange levensduur, zijn (veelal) UV bestendig en recyclebaar. Maak de kunststof platen regelmatig schoon en z’n mooie uitstraling blijft lang behouden. Voor de veranda of overkapping constructie zijn Douglas houten palen een uitstekende keuze. Douglas hout heeft een lange levensduur van 10-15 jaar en vergrijsd prachtig door de jaren heen. De combinatie van Polycarbonaat platen en Douglas palen voor je overkapping, laat je vele extra jaren plezier hebben van je tuin! 

Voor de Handige Harry & Henriëtte: Zelf een overkapping maken van kunststof platen, doe je zo goed!

Er zijn zelfs kant en klare overkapping bouwpakketten van PerlaPlast verkrijgbaar. Bekijk voor een flink portie klusinspiratie bovenstaande instructie video voor de montage van een overkapping met kunststof platen!

Google+