Let Op Gevaarlijke Stoffen In Je Huis

Let Op Gevaarlijke Stoffen In Je Huis

Let op gevaarlijke Stoffen in Huis - Huishoudelijke Chemicaliën, Schoonmaakmiddelen, Co2 Gas, Klus-Materialen, Medicijnen en Giftige Planten. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

In ieder huishouden zijn er gevaarlijke stoffen te vinden. Deze stoffen, die een mogelijk gevaar (het woord zegt het al) opleveren voor mens, dier en milieu, brengen de nodige risico’s met zich mee. Bij een veiligheidheidsrisico moet je dan denken aan brand of zuurstofverdringing en bij een risico voor de gezondheid aan giftigheid.

Onzichtbare Gevaarlijke Stoffen
We kennen allemaal de huishoudelijke chemicaliën en schoonmaakmiddelen, maar er zijn ook schadelijke stoffen die je helemaal niet ziet en waar je geen idee van hebt dat ze er zijn in huis. Naast koolmonoxidevergiftiging door oude of slecht geïnstalleerde CV ketels, kan er ook een overschot aan Co2 (koolstofdioxide) ontstaan in de woning door slechte ventilatie.

We isoleren wat af om de warmte en kou binnen/buiten te houden. Het is goed voor het milieu, maar voor het binnen-milieu in huis zal je toch echt met roosters, kiepramen en mechanische ventilatie de boel flink moeten laten doorluchten en dan iedere dag, de hele dag. Heb je hoofdpijn, last van benauwdheid, vermoeidheid, irritaties of concentratieproblemen? Laat in huis Co2 meten door Strooming.nl, dan weet je waar je aan toe bent.

Let op Gevaarlijke Stoffen in Huis - Huishoudelijke Chemicaliën, Schoonmaakmiddelen uit de Buurt van Kinderen Houden. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Gebruiksaanwijzing Chemicaliën en Schoonmaakmiddelen

  • Als je aan de slag gaat met agressieve huishoudmiddelen trek eerst beschermende kleding aan als handschoenen, schort, etc.
  • Volg de instructies op de verpakking en kijk hoeveel je nodig hebt van het product voor jouw klus.
  • Vermeng nooit verschillende schoonmaakmiddelen, om een heftige chemische reactie te voorkomen.
  • Bewaar de chemicaliën en schoonmaakmiddelen op een droge plek en buiten bereik van kinderen en huisdieren, maar niet op een hoge plank.

Ook met de doe-het-zelf materialen als verf, afbijt en kit moet je voorzichtig te werk gaan in huis.  En een waar je misschien nog niet aan gedacht hebt: medicijnen. Daar moet je buiten gewoon mee uitkijken met kleine kinderen en huisdieren die alles in hun mond stoppen.

Let op Gevaarlijke Stoffen in Huis – Luchtzuiverende Planten. (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Giftige en Gezonde Kamerplanten
Ook in de natuur komen volop giftige stoffen voor. Kamerplanten als sierpeper, oleander, begonia, kerstster, aronskelk, christusdoorn en de gatenplant zijn behoorlijk giftig voor kinderen. Daarentegen zijn er ook planten als de lepelplant, bamboepalm, sanseveria en scindapsus die de lucht in huis zuiveren en voor een gezond binnenklimaat zorgen.

Google+