Moderne snufjes en uitvindingen die je huis futuristisch maken

Moderne snufjes en uitvindingen die je huis futuristisch maken

Modern slim huis – ramen met raamvleugel (Foto: Expect Best, Pexels  op DroomHome.nl)

Sommige huizenbezitters krijgen maar geen genoeg van moderne gadgets en snufjes. Van slimme systemen in huis tot duurzame oplossingen die onze woningen toekomstbestendig maken. Soms komen deze snufjes en uitvindingen uit een onverwachte hoek. Lees snel verder en ontdek dat er meer is te vinden in een modern en slim huis behalve gordijnen die je bedient met een afstandsbediening.

Luxe verborgen raamvleugels

Als liefhebber van mooi modern vakmanschap kijk je misschien weleens jaloers naar die schitterende ramen van moderne kantoorgebouwen of hotels. Hoewel het geweldig zou zijn deze ramen in je eigen woning te plaatsen voor die ultieme moderne look, moet je er wel rekening mee houden dat dit soort ramen niet open gaan. Vervelend als je je huis een keertje wilt luchten.

Gelukkig zijn er nu ramen met een verborgen raamvleugel. Dat betekent dat het raam er zowel aan de buiten- als binnenkant hetzelfde uitziet en er geen zichtbare scharnieren zijn waarop je raam open en dicht kan worden gemaakt. Dat is goed nieuws voor iedereen die zo’n modern ‘kantoorachtig’ raam wil in hun eigen huis. Je raam kan gewoon open en dicht, maar ziet er wel hypermodern uit. Daarnaast is het ook heerlijk geluiddicht en super energiezuinig.

Duurzaam maar minder zichtbaar

Zonnepanelen zijn een van de belangrijkste manieren om in de toekomst groene energie aan de bron te genereren. Helaas hebben deze panelen een beetje een ‘lomp’ uiterlijk voor sommige woningen.

Een van de manieren om zonnepanelen beter te integreren in bestaande woningbouw, is door de panelen in de dakpannen te integreren. Dat betekent dat eigenlijk elke dakpan een klein paneel is. Helaas zijn de dakpannen nog wel een stuk duurder dan gewone panelen.

Zijn er straks ook slimme bakstenen?

Slimme lampen, robotstofzuigers en de slimme thermostaat. Misschien kun je al niet meer zonder. Toch lijkt er de komende decennia iets nieuws aan te komen: slimme bakstenen. Er zijn al allerlei soorten slimme bakstenen. Van echte ‘slim bricks’, die lichter zijn en zo minder CO2 uitstoten tijdens het transport, tot bakstenen met sensoren die bepaalde metingen kunnen doen.

Britse wetenschappers stellen nu ook een baksteen te hebben ontwikkeld die aan de hand van een organische reactie van algen in de steen energie kan opwekken en water kan zuiveren. Het klinkt futuristisch, maar de steen fungeert als een soort organisme in huis dat allerlei functies uitvoert. Slimme bakstenen kunnen bijvoorbeeld ook zelf de temperatuur en toevoer van lucht in een gebouw regelen. Het zal nog eventjes duren voordat je zelf een muurtje kan metselen met deze stenen, maar het laat wel zien wat je in de toekomst in je huis kunt verwachten.


Laatste klussen, bouwen en verbouwen tips en trends!

Google+