Schuur of garage inrichten? Lees deze handige tips!

Schuur of garage inrichten? Lees deze handige tips!

Schuur of garage inrichten tips voor o.a. gereedschap (Foto Pixabay  op DroomHome.nl)

Ga je je garage of schuur opnieuw inrichten? Dat is een leuke klus om je mee bezig te houden! Als je er wat tijd voor uittrekt, kun je er de ideale plek van maken om te klussen of om je hobby uit te voeren. We sommen handige tips voor je op – zó maak je er een prettige en praktische ruimte van.

Passende verlichting

Vaak is het vrij donker in een schuur of garage. Er hangt meestal een enkele lamp, wat voor een onoverzichtelijk geheel zorgt. Je kunt goede verlichting juist beter als een belangrijke basis in de ruimte zien! Zo zorg je voor een comfortabele werkplek. Hang LED panelen op, om direct voor energiezuinige verlichting te kiezen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Je hebt baat bij een groot paneel, om een ruim gedeelte van bijvoorbeeld je werkbank te verlichten. Met LED panelen 30x120 maak je een slimme keuze. De panelen gaan ook nog eens lang mee, omdat de verlichting veel branduren heeft.

Grote werkbank of -tafel

Een grote werkbank of werktafel is een uitkomst in de schuur of garage! Of je er nu gaat klussen, knutselen of tuinieren. Met een grote bank of tafel heb je alle ruimte die je maar nodig hebt. Je kunt er verschillende materialen op kwijt, wat wel zo praktisch is. Koop een kant-en-klare werkbank, of maak er zelf eentje als je daar handig mee bent. Met de laatste optie kun je ‘m immers volledig naar wens inrichten.

Opslagplek en opbergruimte

Heb je veel spullen die je op wilt bergen in de schuur of garage? Maak hier dan voldoende plek voor vrij. We denken aan gereedschap, tuinspullen en andere hobbybenodigdheden. Een brede en hoge kast kun je goed gebruiken. Hier kun je al van alles in kwijt. Denk na of je liever een open of een gesloten kast wilt. In een open kast zie je direct waar alles ligt, in een gesloten kast blijft alles netjes en stofvrij. Aan jou de keuze.

Spullen opbergen aan de muur

Ook spullen opbergen aan de muur is uiteraard een idee! Dat werkt goed met je gereedschap. Hang het op aan haken of op planken, direct achter je werkbank. Zo kun je er altijd snel bij.

Temperatuur in de schuur of garage

Breng je veel tijd door in je schuur of garage? Dan is het wel zo prettig dat het er aangenaam is qua temperatuur. Vaak zijn schuren en garages ’s winters koud, wat maakt dat je er misschien een verwarming kunt plaatsen. Ook goede isolatie draagt bij aan een optimaal leefklimaat in de ruimte!

Google+