Tips voor het wegwerken van lelijke kabels

Tips voor het wegwerken van lelijke kabels

Snoeren en kabels wegwerken tips (Foto Jakob Owens, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Je kunt toch echt niet meer zonder je televisie, je smartphone en je laptop. De computer boven staat eigenlijk de hele dag aan. De koelkast moet blijven koelen en de lampen wil je ’s avonds gezellig laten branden. Maar bijna overal zit een snoertje aan. Een paar apparaten zijn draadloos, maar daar ben je eigenlijk ook niet zo blij mee.

Straling is er al genoeg. Maar goed, alles aan een draadje heeft energie nodig en die energie moet ook echt door dat draadje naar het apparaatje. Alleen zijn er zoveel draadjes! Overal snoeren en kabeltjes, door het hele huis. Je kunt een aantal snoeren achter een plankje wegwerken maar dan blijven ze toch meestal heel weerbarstig en ze springen er om de haverklap uit. Je wil tyraps kopen om eindelijk van dit probleem af te zijn.

Organiseer
Met een kabelorganizer heb je een heleboel kabels bij elkaar gedaan in een compacte ruimte. Dat kan ook heel hip staan met een trendy kleur in je moderne interieur. Maar die snoeren en kabels moeten er wel naartoe en komen er ook weer uit. Door tyraps om de kabels heen te binden maak je eind aan de wirwar van snoertjes. Ze gaan nu netjes naast elkaar de box in en komen ook weer net zo keurig out of the box.

Onzichtbaar
De kabelbinders zijn heel simpel aan te brengen. Draai een tyrap om de paar kabels heen en trek het uiteinde door de kop. Als je deze goed aantrekt, hoor je een ratelend geluidje, net zo lang tot hij goed vast zit en niet meer terug kan. Als je steeds om eenzelfde afstand een tiewrap bevestigt, zie je de snoertjes bijna niet meer. Zeker als je ze keurig langs de plint legt of achter een tafelpoot, met een tyrap, vastmaakt. Kabels kun je het beste wegwerken en onzichtbaar maken door ze ergens achter te verstoppen. Dat gaat het makkelijkst als je ze bij elkaar bindt met kabelbinders. Haal eventuele knopen en andere verwarringen uit de snoertjes, houdt ze bij elkaar en bindt de tiewraps eromheen. Op deze manier krijg je in plaats van een bos snoertjes maar één kabel.

Google+