Tuinhuis met veranda maken

Tuinhuis met veranda maken

Tuinhuis met veranda maken tips (Foto Bike4Fun, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Ga jij zelf je tuinhuis met veranda maken? Dan zijn er gereedschappen die niet mogen ontbreken. Denk aan de Makita boormachines en de elektrische schaafmachine om de balken passend te maken. Als je deze gereedschappen al hebt aangeschaft kan je aan de slag. Heb je het gewenste tuinhuis al in gedachte? Wil je een open tuinhuis of één die je kan sluiten? Een open tuinhuis is praktisch en goedkoper. Maar wil je spullen opbergen. Of zekerheid hebben droog te zitten als het regent dan is een tuinhuis met deuren fijn.

Bepaal het soort tuinhuis je wilt bouwen

De eerste stap om je tuinhuis te bouwen, is het bepalen van het uiterlijk. Zijn er ramen gewenst in het tuinhuis? Hoeveel en hoe groot? Er zijn complete bouwpakketten die het gemakkelijk maken een tuinhuis te bouwen. Zit jouw gewenste tuinhuis er niet tussen? Dan kan je het zelf opmeten en uittekenen. Het tuinhuis wordt dan echt op maat en naar jouw wensen gebouwd.

Waar moet je op letten

Het tuinhuis mag allereerst niet vastzitten aan het huis om vergunning vrij te zijn. Het moet op de grond gebouwd worden en mag maar uit één verdieping bestaan. Voldoe je aan die regels? Bepaal welk hout je wilt gaan gebruiken voor het tuinhuis. Vurenhout is een houtsoort die makkelijk te bewerken is en sterk is.

Heb je jouw tuinhuis al in kaart? Hoe nu verder? Hier een kort stappenplan in grote lijnen om je op weg te helpen.

1. Zorg voor een goede fundering
Een sterke fundering is nodig zodat je tuinhuis niet wegzakt in de grond. Besteed hier dan ook tijd aan.

2. Bouw het frame
Maak het frame met één van de Makita boormachines. Bedenk waar je je deuren en ramen wilt hebben. Hou hier rekening mee met het bouwen van het frame.

3. Bouw de constructie van het dak
Bedenk wat voor soort dak je zou willen op je tuinhuis. Wil je een plat dak of een punt dak?

4. Plaats de dakbedekking
Ga na wat voor soort dakbedekking je graag zou willen. Wil je veel lichtinval dan is een golfplaat een optie.

5. Plaats eventuele ramen
Het maken van ramen is een lastige klus. Het raam moet precies passend in het frame gaan. Met een elektrische schaafmachine wordt dit millimeterwerk makkelijk uit te voeren. Hou bij het maken van je frame ook rekening met de ruimte die het hout nodig heeft om uit te zetten.

6. Plaats eventuele deuren
Mooie deuren mogen uiteraard niet ontbreken. Je kunt vaak kiezen uit openslaande deuren, maar bijvoorbeeld ook schuifdeuren. 

Google+