Vergeet niet je container te regelen voordat je gaat verbouwen

Vergeet niet je container te regelen voordat je gaat verbouwen

Woning verbouwen, container huren voor afval (Foto: Darya Sannikova, Pexels  op DroomHome.nl)

Een woning verbouwen is een grote klus. Je moet ten eerste zorgen dat je een bouwbedrijf vindt dat je kan helpen, vervolgens moet je zorgen dat je de financiën op orde hebt en dan kun je beginnen met het werk. Tijdens het werk zul je merken dat je heel snel veel afval genereert en het is belangrijk om dit snel af te voeren. Afval kan je verbouwing namelijk sterk vertragen en dat wil je niet. Tijd is geld en geld kun je beter in je verbouwing steken, dan in je afval. Vandaar dat het verstandig is nog voordat je de sloophamer in je woning zet, te zorgen dat je een goede container huren gaat die je op je erf kunt zetten. Deze kun je namelijk wekenlang huren zonder daar meer voor te betalen, dus zorg dat je afval slechts een keer door je handen laat gaan en wel wanneer je het in de container gooit.

Welke container heb je nodig?

Regelmatig onderschatten mensen hoeveel afval een kleine verbouwing kan opleveren. Stel bijvoorbeeld dat je je badkamer gaat verbouwen. Uit deze ruimte van slechts enkele vierkante meters kan een wereld aan afval komen. Zorg er daarom altijd voor dat je hierop voorbereid bent. Je kunt goede en goedkope containers huren bij de betere afvalbedrijven. Een goede keus is Bouwbakkie. Hier kun je namelijk containers in alle soorten en maten vinden. Heb jij een klein klusje? Dan is een container van 6m2 waarschijnlijk wel voldoende. Vermoed jij dat er meer afval bij jouw klus vrij zal komen? Dan kun je ook de container met een inhoud van 10m2 overwegen. Verwacht je echt grote hoeveelheden afval te genereren, dan is de container van maar liefst 15m2 een goede keus. Hierin kun je echt heel veel afval kwijt.

Welk soort afval heb je?

Afval bestaat uit heel veel dingen en hoe beter je je afval weet te scheiden, hoe voordeliger je uiteindelijk uit zult zijn. Zorg er daarom voor dat je goed inschat welk soort afval je gaat genereren om zo een bijpassende container te vinden. Je kunt een container huren voor hout, voor puin, maar ook voor gemengd afval. Dat laatste is de duurste optie en dus vandaar dat je geld kunt besparen door goed te sorteren. Mocht je niet precies weten welke container jij nodig hebt, dan kun je altijd even informatie inwinnen.

Snel geleverd en snel geleegd

Tijdens een verbouwing is het belangrijk om lekker door te kunnen werken. Huur daarom je container bij een bedrijf zoals Bouwbakkie omdat je hier zeker kunt zijn van goede en snelle service. Is je container vol, dan zal deze gelijk weer opgehaald worden. Je kunt ook aangeven dat je gelijk weer een nieuwe container wilt. Zo komt je afvalstroom nooit stil te staan en kun je je planning aanhouden.

Google+