Waar je over na moet denken bij het geld lenen voor je verbouwing

Waar je over na moet denken bij het geld lenen voor je verbouwing

Woning verbouwen – geld lenen (Foto Tierra Mallorca, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Je hebt net het goede nieuws aan je ouders verteld. Jullie verwachten een baby! Je vader bracht je op het idee de bovenverdieping te verbouwen om zo meer ruimte te krijgen voor een fijne babykamer. Die kamer is dan gelijk groot genoeg wanneer het kind naar de middelbare school gaat.

Een uitstekend idee. Maar waar haal je het geld vandaan? Een huis verbouwing kost meestal veel geld en in die paar maanden kun je dat geld niet bij elkaar sparen. Geld lenen is dan een optie. Maar daar moet je wel goed over nadenken.

Welke lening
Want welke lening ga je afsluiten? Een tweede hypotheek, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, er zijn nogal wat mogelijkheden. Kijk goed welke lening het meest voordelig voor je is en wat de voorwaarden zijn. Ook de rente moet je niet vergeten. Geld lenen is een goed idee, begin met vergelijken en vind de beste deal!

Persoonlijk
Een lening afsluiten kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een doorlopend krediet of voor een persoonlijke lening. Aan allebei de opties zitten voordelen en nadelen.

Een groot voordeel van een doorlopend krediet is dat je altijd boetevrij kunt aflossen. Bovendien kun je die bedragen ook weer opnemen. Zo heb je eigenlijk altijd geld achter de hand. Daarnaast is de rente van een doorlopend krediet vaak lager dan die van een persoonlijke lening.

Wil je meer vastigheid dan is een persoonlijke lening een betere keuze voor je. Hier heb je een vaste looptijd met een vaste rente. Je kunt de afgeloste bedragen niet meer opnemen en je kunt ook niet eerder, zonder boete, aflossen. De zekerheid is er voor jou dat de lening na een vooraf afgesproken periode compleet is afgelost. Omdat je het geld wat je leent in je huis investeert, heb je het voordeel dat je de rente kunt aftrekken van de belasting.

Om geld te lenen voor een verbouwing hoef je dus geen overwaarde op je woning te hebben. Als je dat wel hebt, is dat alleen maar mooi. Dan kun je misschien een lagere rente bij de bank krijgen.

Misschien is je huis na de verbouwing wel meer waard geworden. Geld lenen nu kan dus later voordelen opleveren!

Google+