Wat Heb je Nodig om de Uitbouw tot een Succes te Maken!

Wat Heb je Nodig om de Uitbouw tot een Succes te Maken!

Praktische Huis Uitbouw Tips bij Uitbouwen, Verbouwen en een Aanbouw aan de Woning. (Foto Uitbouw Woning 123rf.com op DroomHome.nl)

Nu de huizenmarkt weer aantrekt kom je als huizenbezitter soms voor lastige keuzes te staan. Ga je verhuizen of kies je ervoor om je huidige woning uit te bouwen?

In veel gevallen is het uitbreiden van de huidige woning aantrekkelijker. Zeker wanneer je er al jaren woont en er veel dierbare herinneringen aanwezig zijn. Voordat je met de verbouwing begint, moet je echter wel over bepaalde dingen hebben nagedacht. Vandaar dat we er in dit artikel even kort bij stilstaan.

Betrek de Uitbouw bij de Rest van de Woning
Een kwalitatief goede uitbouw sluit naadloos aan bij de rest van de woning. Daar ligt ook direct de uitdaging, want een stuk aanbouwen aan de huidige terrasdeuren is geen kunst. Het is de kunst om de uitbouw zo uit te voeren dat het verschil met de rest van de woning nauwelijks zichtbaar is.

De beste manier om dit te bewerkstelligen is door het geheel open te breken. Vervolgens kunnen zowel de vloer als het plafond worden doorgetrokken. Op deze manier wordt de uitbouw onderdeel van het huis en ontstaat er meer ruimte en lichtinval. Met de vrijgekomen ruimte kan bijvoorbeeld de eethoek naar de uitbouw worden verplaatst zodat er meer ruimte ontstaat in de woonkamer.

Dakraam of Glaswand als Optie voor Extra Lichtinval
Een uitbouw zorgt niet alleen voor meer ruimte maar in de meeste gevallen ook voor meer lichtinval. Heb je bij de ontwerpfase de indruk dat de uitbouw te donker is? Denk dan eens na over het plaatsen van een dakraam. Wil je het grootster aanpakken, dan kun je er ook voor kiezen om een glaswand te plaatsen. Dit zorgt voor een overvloed aan licht en creëert een ruimer ogend geheel. Zomers kan de temperatuur aardig oplopen, gebruik daarom voor een glazen uitbouw altijd HR++ glas. Dit is isolerend dubbelglas en wordt ook wel HoogRendementsglas genoemd.

Praktische Huis Uitbouw Tips bij Uitbouwen, Verbouwen en een Aanbouw aan de Woning. (Foto Uitbouw Woning 123rf.com op DroomHome.nl)

Vergeet het Ontwerp van de Buitenmuren niet
Zoals eerder aangegeven is een uitbouw pas geslaagd als het verschil nauwelijks zichtbaar is. Dat geldt zeker voor de buitenkant van de woning. Wanneer je meerwaarde voor je huis wilt creëren moet het van buitenaf één geheel vormen. Dat hoeft niet per se in dezelfde stijl. Een moderne houten uitbouw bij een oude woonboerderij kan ook voor een bijzonder effect zorgen.

Bij een kwalitatieve uitbouw is materiaalkeuze cruciaal. De keuzes zijn daarbij eindeloos. Kies je bijvoorbeeld voor een moderne stalen constructie zodat grote raampartijen mogelijk zijn of ga je liever voor een duurzame houten constructie zodat het geheel opgaat in de omgeving? Het beste kun je je laten adviseren door een architect of aannemer. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens naar de uitbouwkunstwerkjes op een website als Pinterest.

Ga je uitbouwen? Zorg er dan voor dat je weet waar je aan begint. Informeer altijd vooraf bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt om een uitbouw mogelijk te maken. Daarnaast speelt het budget een bepalende rol. Er zijn ook kredietvertrekkers zoals Findio die je uitbouwfinanciering kunnen ondersteunen.

 

Google+