Wat is een droomhome zonder sfeervolle, gemakkelijke droomdeur?

Wat is een droomhome zonder sfeervolle, gemakkelijke droomdeur?

Black & White afgelakte binnendeuren van Svedex (Foto Svedex  op DroomHome.nl)

Nieuwe deuren in huis plaatsen is een vast onderdeel geworden van de make-over van een woning. De nieuwe binnendeuren zijn het visitekaartje van de woonstijl die er met liefde gecreëerd wordt. Jouw favoriete Binnendeur van Voordeeldeuren.nl kan een afgelakte binnendeur zijn of je kiest voor zelf schilderen in een eigen mooie kleur. Ook zwarte industriële deuren met glas en barndeuren als draaideur of schuifdeur kun je hier makkelijk stapsgewijs uitkiezen en snel online bestellen. Voordeeldeuren.nl verkoopt vele deuren van bekende merken als o.a. CanDo, Svedex, Bruynzeel, Austria en Skantrae.

Witte afgelakte binnendeuren met glas van Svedex (Foto Svedex  op DroomHome.nl)

Binnendeuren helemaal klaar of zelf aflakken

Een snelle metamorfose van je huis is binnen handbereik door afgelakte deuren te kopen waar het (eventuele) glas al in gemonteerd is. Wil je liever de binnendeuren zelf afschilderen (de deuren worden standaard geleverd met een laag grondverf) dan heb je alle vrijheid om bijvoorbeeld de deur in dezelfde kleur als de muur te schilderen. Kijk maar!

Industriële zwarte deuren met glas van CanDo (Foto Cando  op DroomHome.nl)

Zwarte deuren met staal look

Grote loft appartementen in New York en oude gebouwen waarin geweldige woningen zijn gerealiseerd, dat zijn toch wel de grote inspiratiebronnen voor de industriële interieurstijl. Zwarte stalen deuren met helder glas, smalle deurlijsten en roede verdelingen geven de populaire woontrend een stoer accent. Het zware gewicht en de hoge prijs van de stalen deur heeft de deurfabrikanten aan het werk gezet om goedkope zwarte deuren van hout te maken die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Industriële en landelijke barn deuren - schuifdeuren van CanDo (Foto Cando  op DroomHome.nl)

Barn deuren

Een echte sfeermaker is de barn binnendeur. Niet alleen in de landelijke woonstijl maar ook in een industrieel interieur is een barndeur een echte binnenkomer! Deze rustieke deur is zowel als draaideur of als schuifdeur verkrijgbaar. De barn schuifdeur is gemaakt naar de originele boeren schuifdeur. Robuuste schuifdeursystemen laten de barn schuifdeuren probleemloos langs de muur schuiven.

 

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Nu je de perfecte droomdeuren voor jouw paleisje hebt gevonden, moet je de keuze maken tussen 2 modellen binnendeuren: opdekdeur of stompe deur. Wat is eigenlijk het verschil?

Wat is een opdekdeur?
Een opdekdeur heeft een rand. De zichtbare zijkant wordt half in het kozijn en half op het (houten of metalen) opdekkozijn geplaatst. De deur wordt met minimaal 2 paumelle scharnieren aan het opdekkozijn bevestigd.

Wat is een stompe deur?
Een stompe deur valt volledig in de deur. De draairichting maakt niet uit, omdat de stompe deur aan beide zijden gelijk is en zowel aan de linker of rechterzijde in het kozijn gemonteerd kan worden.

Een perfect passende stompe deur is stijlvoller dan een opdekdeur en kan zowel links als rechts draaiend geplaatst worden. Het grote voordeel van een opdekdeur is echter dat eventuele storende (schuine) kieren tussen het kozijn en opdekdeur erachter verscholen blijven. De gaten voor de scharnieren en insteekslot zijn al in de opdekdeur voor gefreesd.

Heb je al een idee wat voor deurbeslag je erbij wilt kiezen?

Google+