Welke terrasoverkapping past bij jou? Spot de overkapping inrichten trends

Een terrasoverkapping inrichten, hoe doe jij dat? 5 Tips

Terrasoverkapping inspiratie: ontvangen van familie en vrienden voor een etentje (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl) 

Dat de zomer voorbij is betekent nog niet dat we niet meer ‘buiten’ kunnen zitten. Welnee, een terrasoverkapping is dé oplossing! Je bent zeker niet de eerste die met een overkapping aan huis het buitenseizoen verlengt. Bij een overkapping maken gaat het plan veel verder dan heerlijk beschut zitten op het terras. Niet alleen hoe houd je de wind, regen en zon tegen, maar ook de terrasoverkapping inrichten, hoe ga je dat doen? In deze blog laten we je de verschillende mogelijkheden in terrasoverkappingen zien en geven je 5 overkapping inrichten hints & tips. Ben jij klaar voor het binnen-buitenleven, het hele jaar?

Terrasoverkapping – overkapping met glazen schuifwanden (Foto ForaVida.nl  op DroomHome.nl)

Meer terrasoverkapping mogelijkheden dan je denkt!

Bij een terrasoverkapping van Foravida zijn standaard de voorkant en zijkanten open. Met schoren, schuin geplaatste balken aan de staanders, krijgt de overkapping een landelijk tintje. Een glazen schuifwand overkapping kan bestaan uit alleen de voorkant maar ook één of twee zijkanten kunnen voorzien worden van schuifwanden. De twee zijkanten kunnen ook verschillend ingevuld worden. Voor de zijwandpanelen is ook polycarbonaat of aluminium als materiaal mogelijk. Met een zijspie sluit je aan bij een schutting of muur. Door de keuze voor polycarbonaat of helder glas als dakbedekking te maken, bepaal je zelf de mate van het doorlaten van licht en warmte.

Je zult verrast zijn over de verschillende kleuren, stijlen en grote keuze in afmetingen van de ForaVida terrasoverkapping, die je zelf kunt samenstellen en monteren.

Spot de 5 beste overkapping inrichten tips!

Kun jij wel wat inspiratie inrichting overkapping gebruiken? Nou dan zullen de volgende 5 terrasoverkapping voorbeelden je een goed inzicht geven wat het beste bij jou past.

1 - Place to be voor familie en vrienden
Op de eerste foto zie je eigenlijk het ideale plaatje van wat ook jij met een terrasoverkapping kunt bereiken: de hotspot voor familie en vrienden! Een geweldige plek waar je vele uren met elkaar kunt chillen en heerlijke etentjes kunt geven. Het liefst het hele jaar, mogelijk gemaakt door de overkapping met glas.

Terrasoverkapping – Een eigen plek voor yoga en meditatie (Foto Benjamin Klaver, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

2 - Stress less
Je bent niet de enige die voordat hij of zij aan een nieuwe werkdag begint yoga en meditatie oefeningen inlassen om stress te verminderen.  Een overkapping met uitzicht op de tuin is de beste plek om de dag te beginnen.

Terrasoverkapping – Led verlichting of hanglampen van natuurlijke materialen (Foto Randy Fath , Unsplash.com  op DroomHome.nl)

3 - Sfeerverlichting als binnen-buitenverlichting
Terrasoverkapping bouwpakket accessoires: In de ForaVida overkapping kun je led verlichting spots plaatsen die dimbaar zijn en op afstand te bedienen. Bovenstaande foto laat een bonte verzameling hanglampen van natuurlijke materialen zien die samen voor een relaxed sfeertje zorgen.

Terrasoverkapping in Ibiza stijl (Foto Sonnie Hiles , Unsplash.com  op DroomHome.nl)

4 - Ibiza in Ollanda
Een relaxte sfeer vind je zeker ook terug op de foto waar de palmen wuiven onder de overkapping met een echte Ibiza look & feeling.

Terrasoverkapping bij houten huis – Scandinavisch wonen (Foto Sonnie Hiles , Unsplash.com  op DroomHome.nl)

5 - Scandinavisch wonen
Ga je graag op reis naar Finland, Zweden of Denemarken? Wil je zelf een houten huis bouwen? Dan moet je echt eens kijken naar de houten woningen met een prachtige geïntegreerde Scandinavische overkapping. 

Google+