Zelf de slaapkamer verven: zo pak je het aan

Zelf de slaapkamer verven: zo pak je het aan

Zelf je slaapkamer verven tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Heb je zin om binnenkort de slaapkamer een kleine make-over te geven? Ga dan aan de slag met een kwast en een pot muurverf. Met een andere kleur op de muur krijgt de kamer meteen een totaal andere uitstraling. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je zelf de slaapkamer kunt verven. Veel succes!

Stap 1: Bepaal de kleur

Het begint allemaal bij het kiezen van de kleur. Wil je de slaapkamer heel rustgevend houden met een neutrale tint? Of wil je een keer flink uitpakken met een opvallende kleur? Je kunt ook een mooie combinatie maken van twee bijpassende kleuren. Haal een aantal kleurstalen in de winkel of vraag ze online aan. Hang ze allemaal op de wand om zo de uiteindelijke kleur te bepalen.

Stap 2: Kies de juiste verf

Zorg ervoor dat de muurverf geschikt is voor de ondergrond waar je op werkt. Kijk daarnaast ook goed naar de verschillende soorten afwerkingen. Een verf kan bijvoorbeeld een hoogglans finish hebben of juist helemaal mat zijn. Tip: de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is hele populaire keuze onder de verfsoorten met een matte uitstraling. Deze muurverf is goed afneembaar, gemakkelijk te verwerken en zorgt voor een perfect glad resultaat.

Stap 3: Tref de voorbereidingen

Zodra je de verf hebt uitgekozen, kun je alle voorbereidingen gaan treffen. Maak de slaapkamer zo leeg mogelijk en maak alles goed schoon. Bescherm de grote meubelstukken en vloer met folie en plak randen, hoeken en ramen af. Als de muur nog niet eerder is behandeld, moet je eerst een primer aanbrengen.

Stap 4: Gebruik het juiste verfmateriaal

Niet alleen de verf, maar ook het materiaal waar je mee werkt heeft invloed op het resultaat. Maak daarom altijd gebruik van kwasten en rollers van goede kwaliteit. Het is maar een kleine investering en je kunt er nog vaak plezier van hebben.

Stap 5: Ga nauwkeurig te werk

Kies voor een verfsoort met perfecte vloeiing. Deze zijn namelijk heel gemakkelijk aan te brengen op de muur. Ga nauwkeurig te werk met zowel een roller als een kwast, maar probeer het tempo erin te houden zodat je nat-op-nat kunt blijven werken.

Stap 6: Werk het netjes af

Nadat je ongeveer twee lagen verf hebt aangebracht, kun je de afplaktape verwijderen. Het is belangrijk om dit te doen als de verf nog nat is. Zo krijg je mooie strakke lijnen. Werk eventueel kleine imperfecties bij en laat de verf tot slot goed drogen. 

Google+