Zelf je Droomhuis Bouwen

Zelf je Droomhuis Bouwen

Zelf je droomhuis bouwen (Foto Stocksnap Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Het bouwen van je eigen huis is een droom voor velen. Een mooi stuk land uitkiezen en vervolgens een woning plannen waarbij je de indeling helemaal zelf kunt bepalen. Het kan! Om je droom nu niet in een nachtmerrie te laten eindigen, houd je rekening met deze tips.

Plan van aanpak
Denk van te voren goed na over het uiteindelijke plan van aanpak. Het uitbesteden van de klus kan een verstandige keuze zijn. Door je woning door een professionele organisatie te laten bouwen voorkom je een groot aantal mogelijke obstakels en problemen. Vakmannen doen het werk waar zij in gespecialiseerd zijn, terwijl jij je bezig houdt met ontwerp en indeling. Wil je het toch helemaal zelf gaan doen, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Schakel de hulp in van professionals waar je er zelf even niet meer uit komt en zorg dat je de juiste bouwmaterialen op tijd besteld. Zorg ook dat het juiste gereedschap aanwezig en functionerend is. Met het juiste elektrische gereedschap voorkom je bijvoorbeeld een hoop onnodig werk.

Jouw stukje grond
Wanneer de grootste besluiten genomen zijn kun je op zoek gaan naar jouw stukje grond. Je kan hiervoor te rade gaan bij de gemeente, bij makelaars in de omgeving of op verschillende websites online. Maak jezelf bekend met de gemeentelijke plannen en voorschriften. Houd rekening met zaken als een beeldkwaliteitsplan (bepalend voor het exterieur van je woning), het bestemmingsplan en andere bouwvoorschriften. Door jezelf goed te verdiepen in de plannen, voorkom je teleurstelling achteraf.

Inventariseer je wensen
Wat zou je nu uiteindelijk van je woning willen. Is een garage van groot belang, of wil je graag een groot stuk grond overhouden voor een moestuin? Wat zijn jouw wensen qua stijl, indeling en woningtype? Wat hulp bij het maken van deze keuzes kan gemakkelijk zijn. Overweeg dan ook om je woning te laten ontwerpen door een professional. Zo kunnen jouw wensen gemakkelijk door vertaald worden in een kant-en-klaar ontwerp voor je woning.

Zelf je droomhuis bouwen (Foto Free Photos Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Stel een budget vast
Wanneer je al je wensen op een rijtje hebt gezet en het perfecte stukje grond hebt gevonden, is het tijd om een budget vast te gaan stellen. Houd rekening met mogelijke onverwachte kosten en breng ook overige financiële gevolgen in kaart. Sta stil bij zaken als hypotheekrente, advieskosten en een hypotheekadviseur, maar ook kosten zoals bijvoorbeeld de uiteindelijke verhuizing. Bereken altijd een ruim budget om ongewenste verrassingen gemakkelijk en stress-vrij op te kunnen vangen.

Tekenen maar
Zodra de belangrijkste zaken bepaald zijn ben je klaar om te tekenen. Of het nu om een koopovereenkomst of een aannemingsovereenkomst gaat, zorg dat alle afspraken duidelijk op papier staan en dek je indien mogelijk in tegen faillissement. Je kan beter het zekere voor het onzekere nemen.

Google+