Blomus Collectie Gemaakt van Prachtige Materialen

Nieuws van Blomus: Een Collectie Gemaakt van Prachtige Materialen

Blomus houten snijplanken en dienbladen Borda Ono – MEER Keuken inspiratie… (Foto Blomus  op DroomHome.nl)

In essentie draait het bij blomus om intelligent, minimalistisch en functioneel design voor eigentijdse, moderne interieurs – en dat stelt hoge eisen aan de visie van het Duitse designbedrijf. Niet alleen daar waar het de materialen betreft, maar ook hoe ze gebruikt en gecombineerd kunnen worden om een ruimte te transformeren in een thuis. Blomus combineert in de collectie voor 2018 kurk, zandsteen, terrazzo en eikenhout. Edele, onverslijtbare materialen die generaties lang gebruikt kunnen worden – en dit keer op een vernieuwende manier.

Placemats van gerookt kurk
Hoe dek je een tafel, of style je een keuken, om tot een eenvoudig, esthetisch en functioneel geheel te komen? Gerookt kurk is een natuurlijk materiaal met geweldige eigenschappen. Het vermindert lawaai, ligt stevig op tafel en zorgt er daarmee voor dat uw servies niet alle kanten op kan schuiven. Blomus heeft twee asymmetrische placemats ontworpen: Fuado. De organische vorm van de placemats biedt volop mogelijkheden om de tafel op een createve manier te dekken.

Dienbladen en onderzetters van zandsteen en terrazzo
Als tegenhanger voor het donkerbruine kurk heeft blomus ervoor gekozen onder de naam Omeo een serie dienbladen te ontwerpen die zijn gemaakt van zandsteen en terrazzo. Deze steensoorten zijn gekozen vanwege het mooie spel van licht en schaduw als ze worden gebruikt om bijvoorbeeld olie, azijn en kruiden op te presenteren. Zandsteen is vrij licht en verfijnd van kleur, terwijl terrazzo, met de uitstraling van marmer in combinaties van wit, grijs en zwart, meer op de voorgrond aanwezig is. Beide materialen zijn robuuste steensoorten die gebruikt kunnen worden als onderzetter voor een kandelaar, als onderbord, of als basis voor een verzameling blikvangers op tafel.

Blomus kurk placemat Fuado Lineo Fino (Foto Blomus  op DroomHome.nl)

Eikenhouten dienbladen en snijplanken
Net als kurk is eikenhout een warm materiaal dat na verloop van tijd verandert en een mooi patina krijgt. Eikenhout is sterk, gaat lang mee en kan op vele manieren worden toegepast. Daarom lanceert blomus onder de naam Borda niet alleen een collectie snijplanken in zowel ronde als rechthoekige vormen, maar ook dienbladen in drie formaten. Deze dienbladen zijn geschikt om iets op te presenteren, maar kunnen ook worden gebruikt als opbergplek. De dienbladen zijn niet alleen bedoeld voor de keuken, maar kunnen ook worden gebruikt in de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Hoe vaker eikenhout wordt gebruikt, hoe mooier het wordt.

Product specificatie:

Fuado
Materiaal: kurk
 Maten small: L: 30 cm / B: 22; medium: L: 49 cm / B: 35
 Prijs voor vier placemats: € 29,95

Omeo
Materiaal: terrazzo
 Maten small: L: 20 cm / B: 15; medium: L: 30 cm / B: 20
 Prijs vanaf: € 39,95

Omeo
Materiaal: sandstone
 Maten small: L: 24 cm / B: 12; medium: L: 20 cm / B: 20
 Prijs vanaf: € 34,95

Borda, rechthoekige snijplank
Materiaal: oak
 Maten: L: 64 cm / B: 18 cm
 Prijs vanaf: € 29,95

Borda, ronde snijplank
Materiaal: oak
 Maten: Ø: 30 cm
 Prijs vanaf: € 19,95

Borda dienblad
Materiaal: oak
Afmetingen: L: 40 cm / B: 30 cm
Prijs vanaf: € 22,50

Google+