Duurzaam Tafel Dekken met IKEA ÅTERSTÄLLA

Duurzaam Gedekte Tafel met IKEA ÅTERSTÄLLA Collectie

Duurzaam tafel Dekken met IKEA Aterstalla Collectie Tafellopers, Servetten, Schorten en Fleshouders van Gerecyclede Stoffen - MEER IKEA... (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Het klinkt heel mooi: een duurzaam gedekte tafel met gerecyclede materialen. Maar het verhaal achter de ‘nieuwe’ ÅTERSTÄLLA limited collectie van IKEA is nog mooier. Voor de tafellopers, placemats, fleshouders, schorten en servetten zijn uitsluitend textiele restproducten van het woonwarenhuis hergebruikt.

Deze producten voor de eettafel zijn gemaakt in samenwerking met de Nederlandse sociale onderneming i-did_slow fashion_movement. Maak kennis met vernieuwend duurzaam design, dat vanaf november 2016 in 10 verschillende prints verkrijgbaar is bij IKEA.

Sociale schorten en servetten
IKEA en i-did geloven in een sociale en circulaire samenleving. Dat komt tot uitdrukking in het ÅTERSTÄLLA tafeltextiel. Want niet alleen zijn de schorten, servetten en fleshouders gemaakt van gerecyclede materialen: alle producten zijn ook nog eens vervaardigd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij een kans om nuttig werk te doen met behoud van uitkering.

Duurzaam tafel Dekken met IKEA Aterstalla Collectie Servetten en Fleshouders van Gerecyclede Stoffen met Groente Print - MEER Tafel Dekken... (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Groenten onder je bord
Groenten op tafel betekent natuurlijk niet dat het altijd óp je bord moet liggen. Met de tafellopers, placemats en servetten van de ÅTERSTÄLLA limited collectie kan het zomaar gebeuren dat je een wortel, komkommer of biet onder je bord terugvindt.

Waardevol afval
IKEA hergebruikt steeds meer restproducten in nieuw design. Dat doen we onder meer door recycling en door efficiënt om te gaan met grondstoffen. Ook ontdekken we nieuwe manieren van ontwerpen en gaan we voor innovatie. En voor je het weet zit je aan een duurzaam gedekte tafel. Had je ooit gedacht dat ‘afval’ zo waardevol kon zijn?

Duurzaam Tafel Dekken met IKEA Aterstalla Collectie Servetten en Tafellopers van Gerecyclede Stoffen met Groente Dessin. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Op de golven
De ÅTERSTÄLLA tafelloper, placemat en servetten met het blauwe golfpatroon geven een Mediterrane sfeer aan je tafel. Daardoor smaakt dat prachtige visgerecht of die goedgevulde soep nog lekkerder. Combineer het gerecyclede tafeltextiel met glazen in dezelfde kleur voor een diner in stijl. Bron: Ikea.nl

Google+