Handige Wild Koken Tools

Handig Wild Koken Braadpannen & Keukengereedschap

Handige wild koken & braden van wild vlees tools en keukengereedschap van Cook&Co (Foto Le Creuset braadpan, Cook&Co op DroomHome.nl)

Nu we niet als Bear Grylls in de populaire tv serie ‘Ultimate Survival’  (Man vs. Wild) ons eigen eten moeten vangen, is het natuurlijk wel de uitdaging om het wild vlees zo lekker mogelijk te bereiden. Onder ‘wild’ versta je trouwens niet alleen het vlees van o.a. hert, wildzwijn en haas, maar ook gevogelte als eend en duif.

Wat zijn nou de tools, de braadpannen en het keukengereedschap van Cook&Co dat je nodig hebt om een geweldig wild gerecht klaar te maken?

Het wild seizoen is geopend en wij kunnen ons verheugen op een prachtig mals en mager stuk wild. Het vlees heeft enorm veel smaak van zichzelf, wat misschien voor sommige proevers onder ons iets te veel kan zijn. Een mooi stuk wild vlees is verkrijgbaar bij de poelier, de slager uit de buurt die met ‘wild’ wel raad weet en bij de groothandel.  Zoals er nu alles op het net besteld wordt:  online wildvlees specialisten bezorgen ook vleespakketten gekoeld en wel aan huis.

Daar waar Bear Grylls op Discovery Channel met een multitool met verschillende messen en een firestarter als basisgereedschap aan de slag gaat, kunnen wij in onze keuken met de beste tools van Cook&Co de lekkerste wild gerechten bereiden.

Handige wild koken & braden van wild vlees & gevogelte tools: Le Creuset en BK braadpannen (Foto Cook&Co op DroomHome.nl)

Braadpannen
In een braadpan kun je het wild vlees laten dichtschroeien of uren zachtjes laten sudderen. Heerlijke stoofpotten maak je door meerdere  ingrediënten als ui, knoflook, wortel en kruidnagel toe te voegen aan het vlees of gevogelte. Een braadpan is wijd en diep en heeft een platte dikke bodem.

 • De braadpannen van Le Creuset zijn gemaakt van een hoge kwaliteit geëmailleerd gietijzer die de warmte zeer gelijkmatig verdeeld. Deze Creuset gietijzeren pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.
 • BK braadpannen zijn gemaakt van geëmailleerd staal waardoor de warmte ook perfect geleid wordt. Deze BK pannen hebben als voordeel dat ze minder zwaar zijn in het gebruik. Ook deze emaille braadpan is geschikt voor alle warmtebronnen.
Inductie TIP: Hou een magneet tegen de bodem van de pan en als deze flink vast blijft zitten dan is de pan geschikt voor inductie. Hoe groter en dikker het platte gedeelte van de pan is, hoe beter de inductie werkt.

Handige wild koken & braden van wild vlees & gevogelte keukengereedschap: Lardeernaalden, wildscharen, uitbeenmessen, gevogeltescharen en vleesthermometers (Foto Cook&Co op DroomHome.nl)

Wild Gereedschap

 • Een vleesthermometer is een uitkomst om te bepalen hoe het garen van een braadstuk in de pan verloopt.
 • Om het vlees extra mals te maken en niet te laten uitdrogen, kun je met een lardeernaald verse spekreepjes door vlees en wild rijgen.
 • Met de wildschaar kun je gemakkelijk flinke stukken vlees en kleine botten doorknippen. Zo ook met de gevogelteschaar voor o.a. eend en kalkoen.
 • Een uitbeenmes snijdt gemakkelijk tussen het vlees en de botten. Wild gereedschap lees meer...

Handige wild koken & braden van wild vlees & gevogelte keukengereedschap: wild kookboeken – Kookboek Wild, auteur Harald Rüssel (Foto Cook&Co op DroomHome.nl)

Wild Kookboeken
De pannen en gereedschap zijn allemaal geregeld. Nu op zoek naar de lekkerste wild recepten om uit te proberen, zoals te lezen in het wild kookboek ‘Wild’ van Harald Rüssel.

In de online folder van Cook&Co lees je alles over de nieuwste keukenhulpjes, mooiste serviezen en fantastische keukenapparaten. Wist je dat je ook in de winter op de green egg heerlijk ‘wild’ met wild kunt gaan?

Google+