Het Nieuwe Wedgwood Servies: voor Diners en Theemomenten met Klasse

Het Nieuwe Wedgwood Servies: voor Diners en Theemomenten met Klasse

Wedgwood servies Gio – MEER tafelen inspiratie… (Foto Wedgwood  op DroomHome.nl)

Hoogstaande kwaliteit en meesterlijk handwerk in vorm en kleur - Al sinds 1759 is Wedgwood een begrip als het gaat om tafelservies en -decoratie. Wat ooit begon als een lokale pottenbakker in Engeland, is inmiddels uitgegroeid tot een iconisch premium lifestylemerk met wereldwijde allure. De serviezen van Wedgwood sieren al sinds de beginjaren tafels van koninklijke en beroemde families, en tegelijkertijd zijn er zeer toegankelijke collecties die generaties lang meegaan. Meesterlijk handwerk, verfijnd design en hoogstaande kwaliteit zijn terug te zien in uiteenlopende collecties - van modern tot klassiek. In de geliefde Jasper Conran Chinoiserie en Byzance collecties komen beide stijlen perfect samen. Continue innovatie en inspiratie maken dat Wedgwood blijft verrassen, onder andere met de nieuwe collecties GIO en Wild Strawberry White. 

Wedgwood servies Jasper Conran Chinoiserie groen servies (Foto Wedgwood  op DroomHome.nl)

Jasper Conran Chinoiserie
Jasper Conran is een van de meest toonaangevende Britse modeontwerpers, met een succesvolle carrière van meer dan dertig jaar, en staat bekend als een autoriteit op het gebied van stijl en maatwerk. Sinds 2001 werkt Wedgwood samen met Jasper Conran, wat heeft geresulteerd in meerdere indrukwekkende serviescollecties. Jasper Conran Chinoiserie (Green en White) zijn de laatste collecties van Conran's hand. Kenmerkend is het sierlijke patroon van exotische bloemen, bladeren en vogels; een 18e-eeuwse Britse interpretatie van patronen uit het Oosten. De groene en witte variant van dit servies zijn uitstekend met elkaar te combineren. Ze geven de tafel een magische, sprookjesachtige sfeer. De collectie biedt een verscheidenheid aan borden, schalen, thee- en espressokopjes en mokken. Prijzen vanaf € 33,-*.  

Wedgwood servies Byzance saffier blauw goud servies (Foto Wedgwood  op DroomHome.nl)

Byzance
De iconische Byzance collectie heeft een opvallend design, geïnspireerd op de Byzantijnse cultuur en architectuur. Geometrische en weelderige caleidoscoop- en mozaïekpatronen zijn samengebracht in rijk saffierblauw en robijnrood, gecombineerd met glanzend 22-karaats goud. Byzance straalt overdaad en luxe uit, voor een statement in je interieur. De collectie bevat borden, kommen, pasta- en serveerschalen, een theeservies inclusief theepot, melkkan, suikerpot en espressokopjes en -schotels. Prijzen vanaf € 36,-*.  

Wedgwood servies Gio wit fine bone china porselein borden, schalen en theeservies (Foto Wedgwood  op DroomHome.nl)

GIO
De nieuwe collectie GIO is geïnspireerd op Wedgwoods unieke intaglio-patronen. Het resultaat is een collectie met subtiele, grafische reliëfversieringen; visuele en tastbare schoonheid. De vormen van de borden, schalen en kopjes hebben een strakke en moderne uitstraling. Dit fine bone china servies kan op zichzelf staan maar kan ook goed als basis dienen in combinatie met andere (gekleurde) serviezen. GIO is geschikt voor de dagelijks gedekte tafel, voor een feestelijk diner of voor een maaltijd in tapas-stijl. De collectie bestaat uit borden, (serveer)schalen, mokken en een theeservies. Prijzen vanaf € 22,-*.  

Wedgwood servies Wild Strawberry White wit servies (Foto Wedgwood  op DroomHome.nl)

Wild Strawberry White
Wild Strawberry is wereldwijd het meest populaire en kenmerkende design van Wedgwood. Het werd geïntroduceerd in 1965 en vormt de kern van het Wedgwood-DNA. De gedetailleerde, handgeschilderde bloemendetails staan symbool voor de Britse lifestyle. Het nieuwe Wild Strawberry White is geïnspireerd op deze klassieker. De eigentijdse interpretatie van fine bone china met een reliëf van het bloemenpatroon heeft een frisse, moderne uitstraling. Dit servies past net zo goed bij een zomers diner in de tuin als bij een feestelijk kerstdiner. Het is een toegankelijke collectie die aansluit bij het moderne leven, waarbij de tafel gedekt wordt met een combinatie van diverse borden, schalen en kommen. Prijzen vanaf € 27,-*. 

* Adviesverkoopprijs. Het Wedgwood-servies is slijtvast en kan in de vaatwasser. Met uitzondering van Byzance, kunnen alle bovenstaande serviezen in de magnetron.

Google+