Iittala limited edition Raami-glas van 100% gerecycled glas

Limited edition Raami-glas van 100% gerecycled glas

Iittala limited edition Raami drinkglazen van recycled glas (Foto Iittala  op DroomHome.nl)

Fotocredits: Toni Rosvall/Fill Creative

Iittala stimuleert het maken van duurzame keuzes voor een betere toekomst. Daarom komt het Finse lifestylemerk met een limited edition glas, behorend tot de Raami-collectie. Deze is gemaakt van het overgebleven glas uit de Iittala-glasfabriek. Het recyclen van glas bespaart energie en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Iittala heeft als doel in de toekomst het overgrote deel van het restglas te gebruiken als materiaal voor nieuwe producten.

De designers en ambachtslieden van Iittala zijn al tientallen jaren geïnspireerd door de natuur. De bewondering en het respect voor de natuur is duidelijk terug te zien in de kleuren en de organische vormen van het glaswerk, evenals in Iittala's streven naar een beter leven en het maken van duurzame keuzes.

De tafelcollectie Raami, ontworpen door Jasper Morrison, breidt dit voorjaar uit met een limited edition glas, gemaakt van gerecycled glas. Het glas bestaat volledig uit restglas uit de Iittala-fabriek en bevat geen nieuwe materialen. De Iittala-glasfabriek is een van de eerste fabrieken ter wereld die glazen volledig produceert van restglas.

Resten van een designklassieker
De serene, koele kleur van het gerecyclede glas is uitnodigend en geeft een fascinerende schaduw. De grondstof bestaat uit restglas van mondgeblazen Aalto-vazen, Aalto-schalen en glazen. Hoewel het glas zijn eigen unieke kleur heeft, past het perfect bij de rest van de Raami-collectie en zorgt het 's ochtends en 's avonds, en bij elke gelegenheid, voor een sfeervolle tafel.

Iittala limited edition Raami drinkglazen van recycled glass, design Jasper Morrison (Foto Iittala  op DroomHome.nl)

Hergebruik van restglas bespaart energie en grondstoffen
Restglas wordt geproduceerd tijdens de nabewerking van mondgeblazen glas, het gieten van gesmolten glas en bij de kwaliteitscontrole, in het geval het product niet aan de strenge kwaliteitseisen voldoet. Dit glas wordt als grondstof gebruikt voor nieuwe producten of het wordt gerecycled, bijvoorbeeld voor de vervaardiging van isolatiemateriaal. Het recyclen van glas betekent besparing van energie en natuurlijke hulpbronnen. Producten van restglas zijn even duurzaam, helder en hoogwaardig als die van nieuw materiaal. Iittala heeft als doel om in de toekomst bij de productie van nieuw glaswerk zoveel mogelijk restglas te gebruiken. Als het gaat om helder glas, wordt dit doel al deze zomer gerealiseerd. De Iittala-glasfabriek is altijd al pionier geweest in de ontwikkeling van nieuwe methoden voor de vervaardiging van glas, door de bestaande praktijk kritisch te bekijken en nieuwe innovaties te omarmen. Iittala's expertise en kennis van glas als materiaal is uniek in de wereld.

De duurzaamheid van tijdloos design
Iittala hecht er waarde aan dat designproducten een leven lang meegaan en dat Iittala's designs tijdloos zijn. Iittala's producten zijn gemaakt om dag in dag uit gebruikt te worden, generaties lang. Voor Iittala staat duurzaamheid voor design dat langdurig meegaat, respect voor mens en milieu, het minimaliseren van de effecten op het milieu en het continu ontwikkelen van producten en services, stap voor stap.

De nieuwste service van Iittala is de 'Vintage-service', waarmee consumenten tweedehands Iittala-servies kunnen kopen en verkopen. Artikelen die niet voldoen aan de resale-criteria van Iittala worden door de klant zelf doorverkocht. Dit voorjaar lanceren drie Iittala-winkels in Finland de Vintage-service. Later in het jaar volgen meer Iittala-winkels in Finland. Bij succes zal de service in de toekomst worden uitgebreid naar andere landen.

Google+