Iittala Taika Speciale Jubileum Servies Collectie

10 Jaar Taika Servies Van Iittala

Iittala Viert Jubileum van Taika Servies met Speciale Collectie – MEER Tafelen Inspiratie… (Foto Iittala  op DroomHome.nl)

De serviescollectie Taika van Iittala is veel meer dan alleen decoratie. Dankzij het inspirerende artwork van Klaus Haapaniemi vertelt elk Taika item een verhaal. Deze verhalen worden nu al tien jaar verteld en samen hebben ze zich ontwikkeld tot een moderne klassieker, een van de meest geliefde series van Iittala.

Het karakteristieke Taika (het Finse woord voor magie) is inmiddels een van de populairste collecties van Iittala. De onderscheidende stijl van ontwerper Klaus Haapaniemi en de tijdloze vormen van ontwerper Heikki Orvola van Iittala hebben geresulteerd in een prachtige combinatie waarin elke levendige tekening een simplistische vorm ontmoet.

‘’Aan het begin van het ontwerpproces in 2006 wilde ik een rijke collectie van producten creëren met een sterke Scandinavische uitstraling. Ook wilde ik speelsheid en mystiek toevoegen”, aldus Klaus Haapaniemi. ‘’Taika gaat over originaliteit. Het is een zorgvuldig ontworpen, moderne collectie die gedurende de jaren steeds populairder is geworden en de status heeft bereikt van een tijdloos en symbolisch ontwerp." De eenvoudige vorm van Heikki Orvola creëert ruimte voor het mythische bos en zijn vele wezens, en maakt Taika goed te combineren met andere Iittala items, zoals de klassieke Teema serie. Taika is van oorsprong een aardewerk servies maar is in de loop van de jaren uitgebreid met glazen en textiel.

Iittala Viert 10 Jarig Jubileum van Taika Servies Midnight Blue. (Foto Iittala  op DroomHome.nl)

Nachtblauw
In 2013 heeft Klaus Haapaniemi de dierlijke karakters nieuw leven ingeblazen, vergezeld door nieuwe patronen en vormen. Om het 10-jarig jubileum van deze moderne klassieker te vieren, heeft Iittala de diepe borden en grote schaal vernieuwd met een levendig patroon dat de gehele oppervlakte van de ronde vormen bedekt. De jubileumcollectie bevat ook een speciale editie in een nachtblauwe uitvoering.

Jubileumbeker voor verzamelaars
De jubileumbeker is een echt collector’s item. De beker introduceert de herkenbare uil op een nieuwe manier; hij vliegt hoog met zijn vleugels wijd gespreid. De beker is voorzien van een speciale jubileumstempel bestaande uit een cirkelvormig element dat tien keer terugkomt in het patroon. In tegenstelling tot andere Taika bekers, beslaat het patroon ook het handvat en het bovenste deel van de binnenkant.

Klaus Haapaniemi: “Ik hoop dat Taika tot de verbeelding roept en verleidt tot het vertellen van een verhaal - ik wil dat mensen hun eigen fantasieën creëren.”

De Taika jubileumcollectie is verkrijgbaar tot eind december 2017 of tot de voorraad strekt.

Over de ontwerpers
Professor Heikki Orvola (geb. 1943) is een van de meest invloedrijke Finse ontwerpers. Verschillende objecten van keramiek, gietijzer, enamel en textiel behoren tot Orvola’s collectie. Klaus Haapaniemi (geb. 1970) is een internationaal bekende, in Londen gevestigde, Finse ontwerper. Zijn designs zijn geïnspireerd op de natuur, Finse folklore en traditionele decoratieve kunst met een moderne twist.

Iittala Viert 10 Jarig Jubileum van Taika Servies met Taika Jubileum Beker. (Foto Iittala  op DroomHome.nl)

Iittala - tijdloos design sinds 1881
Iittala is een premium Scandinavisch lifestyle merk dat ooit begon als een glasfabriek in het Finse Iittala, en nu trots kan terugkijken op generaties aan essentiële objecten die opvallend, combineerbaar en multifunctioneel zijn. Geïnspireerd door de vooruitstrevende filosofie van ontwerpers zoals Heikki Orvola, Klaus Haapaniemi, Kaj Franck en Alvar Aalto, streeft Iittala naar kwaliteit, schoonheid en functionaliteit. De collectie bestaat uit servies, glaswerk en textiel met een ruime keuze aan kleuren, vormen, maten en patronen. Iittala heeft in Nederland twee eigen winkels (Amsterdam en Den Haag), shop-in-shops in de Bijenkorf, een uitgebreid dealernetwerk en is online onder andere verkrijgbaar via de eigen webshop. Iittala valt onder de Fiskars Group. Bron: Iittala.com

Meer Taika servies en Iittala shoppen.

Google+