In stijl dineren met restaurant borden thuis!
Het mooiste restaurant servies - 5 Tips
Hoe kun je thuis dineren alsof je in een restaurant zit?
Het verblijf in hotels en restaurants is vaak zo aangenaam dat je er een stukje van mee naar huis wilt nemen! Naast de super zachte hotel handdoeken, wil je jezelf en jouw vrienden thuis verwennen met de mooiste restaurant borden. Het zijn de pareltjes onder het restaurant servies waarop chef-koks graag hun signature dish presenteren aan hun gasten. De volgende vijf voorbeelden van Horecaservies zijn eruit gepikt omdat zij ontworpen zijn door chef-koks zelf en getalenteerde designers. Geniet van geglazuurde borden in bijzondere kleuren en schalen in nachtzwart en kraakhelder wit!
- Anita Le Grelle for Serax servies
‘Terres De Rêves’, designed by Anita Le Grelle, is het meest gezochte Serax servies op Google. Alle serviesonderdelen van ambachtelijk keramiek hebben een unieke kleur. De kleuren ‘Dark Blue’, ‘Rust’, ‘Smokey Blue’, blauw en ‘Misty Grey’ ontstaan door verschillende lagen en kleuren email. De bijzondere vormen vind je terug in borden, ronde en rechthoekige schalen, bekers, kommen, de theetas en koffietas met bordjes, vazen, eierbordjes, botervlootjes en kruidenpot.
Anita Le Grelle (Antwerpen) is van oorsprong grafisch ontwerper, opleiding beeldhouwen, met talloze tentoonstellingen in België en Londen. Sinds 2013 actief in de pottenbakkerij.
- Servies Grades by Joris Bijdendijk
Een van de meest veelbelovende chefs van ons land is Joris Bijdendijk. Chef Bijendijk heeft het prachtige restaurant servies Grades ontworpen, bestaande uit 16 aardewerk onderdelen. De grijs getinte borden, kommen, sauskannen, koffie- en theekoppen stralen eenvoud en kwaliteit uit in een moderne vormgeving. De sauce jug is bij ons favoriet!
Joris Bijdendijk (2X Michelinster) is chef-kok bij restaurant Rijks en eigenaar van restaurant Wils.
- Sergio Herman servies Surface
In de drie verschillende kleuren ‘Camo Green’, ‘Indi Grey’ en ‘Rusty Brown’ van het Sergio Herman servies Surface for Serax zie je de weerspiegeling van het Zeeuwse landschap. De glazuren zijn op ieder bord en elke kom anders. De Surface collectie bestaat naast serviesonderdelen ook uit bijpassend bestek, glazen, onderleggers, snijplanken, terracotta steelpannen, messen en olijfolie.
Chefkok Sergio Herman: restaurant Oud-Sluis (3 Michelin sterren), The Jane, Frites Atelier
- KAITØ Stoneware servies by Jos ten Berg
Elk onderdeel van het KAITØ Stoneware servies is uniek door de reactieve glazuurlaag. De prachtige stoneware servies set bestaat uit borden in verschillende maten voor zowel ontbijt, lunch en diner. Daarnaast zijn er schalen voor salades, kleine gerechtjes en tapasschaaltjes met serveerschaal. KAITØ restaurant servies is verkrijgbaar in de vier bijzondere kleuren: 'Forest Green’, ‘Slate Silk’, ‘Indigo Blue’ en ‘Blossom Red’.
Jos ten Berg BV is een familiebedrijf sinds 1836.
- GASTRO inspired by Ron Blaauw servies
Het GASTRO Stoneware servies is de creatie van meesterkok Ron Blaauw ontwikkelt in de vijf kleuren: ‘Seablue’, ‘Seablue-Red’, ‘White’, ‘Black’ en ‘Grey/Blue’. GASTRO is écht Organic Stoneware, vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen. Naast spectaculaire blauw, rood en grijs glazuren is er ook een geheel wit en zwart servies ontworpen. Borden met bijzondere glazuren en schitterend craquelé mogen dan wel reuze populair zijn in restaurants en thuis, maar volgens menig chef komt de presentatie van een gerecht toch het beste tot zijn recht op een kraakhelder wit bord!
Ron Blaauw – Ron Blaauw restaurant (2 Michelinsterren), Ron Gastrobar, beheert meerdere restaurants o.a. Blaauw On Fifth, culinaire leiding over Bridges Restaurant Amsterdam.