Welke pannen gebruik jij het meest?

Welke pannen gebruik jij het meest?

Favoriete pan: BK pannenset 5 delig – BK Q-Linair Master Black pannenset inductie, gas, elektrisch, keramisch, halogeen en oven (Foto BK  op DroomHome.nl)

Hoeveel pannen heb jij in je keukenkastjes staan? Voor de meeste mensen geldt dat het er meer zijn dan zij daadwerkelijk regelmatig gebruiken. We hebben allemaal wel van die pannen die ruimte in onze kastjes bezet houden, terwijl ze eigenlijk nooit echt van pas komen. Daar staat tegenover dat er ook pannen zijn die we juist bijna dagelijks gebruiken, en waar we het liefst meerdere exemplaren van bezitten. Hoe zit dat bij jou? Hoeveel pannen heb je in huis, en hoe groot is het aantal dat je daadwerkelijk met enige regelmaat gebruikt?

Om te bakken en te koken

Pannen kun je grofweg in twee groepen onderverdelen. Je hebt pannen om mee te koken, en pannen om mee te bakken. De kookpannen, die kopen veel mensen op het moment dat ze op zichzelf gaan wonen in de vorm van een pannenset. Handig, een set met meerdere pannen in dezelfde stijl, in verschillende groottes. Heb jij dit ook gedaan? En heb je vervolgens ook bijgehouden hoe vaak je iedere pan daadwerkelijk gebruikt?

Zeker bij uitgebreide pannensets zal je zien dat je niet zelden met één of twee exemplaren zit die je uiteindelijk nauwelijks gebruikt. Niet omdat ze niet goed of handig zijn, het is vaak een kwestie van gewoontes. De meeste mensen gebruiken de grootste pan regelmatig, bijvoorbeeld om soep of pasta in te koken. Ook de kleinste wordt er regelmatig bij gepakt, handig om sauzen in te bereiden. Maar juist in de middelste maten wil er nog wel eens eentje zijn die nooit echt in je systeem belandt, en maar een beetje zielig in je kast staat. Om dat te voorkomen kun je ervoor kiezen om losse pannen te kopen, dat kan uit dezelfde serie zijn, en klein te beginnen. Koop een grote en een kleine pan, en zie vanaf daar wat je verder nodig hebt.

Favoriete pan: Le Creuset hapjespan – Le Creuset Les Forgées sauteerpan inductie, gas, elektrisch, keramisch, halogeen en oven (Foto Le Creuset  op DroomHome.nl)

Welke pan gebruik je het meest?

Welke pan in jouw huishouden het meest wordt gebruikt, hangt vaak van je favoriete gerecht af. Hapjespannen zijn in Nederland erg populair, omdat je erin kunt bakken, maar ook eenpansmaaltijden erin kunt bereiden. Maar ook koekenpannen worden veel gebruikt, om vlees of vis in te bakken, of een lekker eitje in te bereiden.

Om te weten welke pan in jouw keuken het meest gebruikt wordt, hoef je eigenlijk alleen maar je kastjes open te trekken. De pannen die voor het grijpen staan, en altijd op de voorste plekken terechtkomen, zijn waarschijnlijk degene die je het meest vaak gebruikt. En die pan achterin, waar je nauwelijks bij kan en waarvan je een beetje vergeten was dat je hem had? Daar kun je misschien net zo goed afscheid van nemen…

Google+