Kom in de Kas - Tuin Beurs & Evenement

Kom in de Kas 2025

Kom in de Kas – Tuin beurs evenement, bezoek tuinderijen en kwekerijen (Foto Kom in de Kas  op DroomHome.nl)

Kom in de kas en beleef een wereldse dag! - Op 5 & 6 april 2025 zetten zo’n 115 enthousiaste kwekers gratis de deuren van hun kas open. Het is dan Kom in de Kas en iedereen kan kennis komen maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas en Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem en in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht. Deze wereldse belevingen kun je allemaal ontdekken en ervaren tijdens Kom in de Kas, een leuk, lekker en leerzaam uitje voor jong en oud.

Activiteiten
Kom genieten in de Nederlandse kassen. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen opdoen. Van proeverijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt, bloemschikken, plantje potten tot speurtochten door de kas. En je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. En voor de kleintjes liggen in veel regio’s springkussens waarop ze zich kunnen uitleven of zijn er schminkers actief.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2025 voor de 47e keer georganiseerd. In het weekend van 5 & 6 april 2025 openen zo’n 200 bedrijven verspreid over Nederland hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten met in totaal 168.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wil je al eerder met een groep een bezoek brengen aan de kassen? Dat kan op afspraak in 18 regio’s. Kijk voor meer informatie op www.komindekas.nl/groepsbezoek. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter. Informatie: Komindekas.nl 

Google+