Lepelplant - Woonplant van de Maand

Lepelplant - Woonplant van de Maand Juni

Lepelplant – Woonplant van de Maand Juni met Spathiphyllum Plant Verzorging Tips – MEER… Kamerplanten… (Foto Lepelplant, Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

De zomer komt eraan en dat vieren we met de Lepelplant, Woonplant van de maand juni. Deze veerkrachtige groen-witte verschijning, ook bekend als Spathiphyllum, heeft een luchtzuiverend karakter én staat bekend als vredestichter. Maar bovenal is het een makkelijke plant die in iedere ruimte mooi tot z’n recht komt, in mini of extra-large formaat.
Adem in, adem uit

Dankzij de groene, glimmende bladeren, roomwitte aar en spitse witte schutblad is de Lepelplant wat je noemt een ‘natural beauty’. Toch zou je deze woonplant tekort doen als je alleen beoordeelt op uiterlijk. Naast schoonheid is vooral het luchtzuiverende karakter kenmerkend voor de Lepelplant.

In 1870 werd de plant in Europa geïntroduceerd en kreeg het vanwege deze eigenschap al snel een prominente rol in huiskamers en kantoorpanden.

Verzorging van de Lepelplant

De Lepelplant - afkomstig uit de Araceafamilie (aronskelkachtigen) - stamt uit het regenwoud rond de Amazone in Zuid-Amerika (Colombia en Venezuela) waar de luchtvochtigheid zeer hoog is. Zet de Lepelplant op een lichte of schaduwrijke plaats en geef elke week flink water. ‘Natte voeten’ is voor deze plant geen probleem. Keertje vergeten? Geen zorgen, de plant is veerkrachtig en knapt meteen na een gietbeurt weer op. Je kunt de plant in de zomer makkelijk buiten zetten, liefst op een beschutte, schaduwrijke plek. De Lepelplant bloeit tussen de vier tot tien weken en gedijt het beste tussen de 15 en 23 graden Celsius. De plant neemt een paar weken rust en na zo’n twaalf weken komen aan de nieuw ontwikkelde scheuten weer schutbladeren. Krijgen de blaadjes van in de winter bruine puntjes? Dan is de lucht waarschijnlijk iets te droog. Een plantenspuit doet wonderen.

Leuk om te weten

De Lepelplant staat bekend als vredestichter: de witte bloem staat symbool voor de witte vlag die internationaal wordt gezien als signaal van een wapenstilstand. Vaak zien mensen de witte schutbladeren aan voor bloemen, maar de bloemetjes van de Lepelplant zijn minuscuul en zitten op de bloeikolf (aar). Door de neutrale kleuren kun je de Lepelplant overal in huis of op kantoor neerzetten. Fijne bijkomstigheid is dat ieder vertrek wordt voorzien van zuivere lucht dankzij het luchtzuiverende karakter van de Lepelplant. Zet ‘m op je bureau voor een gezond werkklimaat of thuis in je badkamer voor een personal-spa moment.

Google+