Meesterlijk - Design & Ambacht Beurs

Meesterlijk - Design & Ambacht Beurs 2019

Beurs: Meesterlijk – Design & Ambacht Beurs – MEER Woonbeurzen… (Foto Meesterlijk Beurs  op DroomHome.nl)
Van 29 en 30 november 2019 (onder voorbehoud) vindt de beurs Meesterlijk plaats in de Westergasfabriek Amsterdam. Meesterlijk, hét event voor design, toegepaste kunst en food.

Pop-up ministad
Meesterlijk is een bruisende pop-up ministad in pocketformaat waar zelfproducerende designers, mode-ontwerpers, foodkunstenaars en vaklieden hun passie voor design en ambacht delen met een groot publiek. Een ode aan het vakmanschap waar schoonheid en ambacht samenkomen. In een sfeervolle relaxte setting worden consument en retail deskundig geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van stijl en design.

De nieuwste collecties handgemaakte kwaliteitsproducten nodigen uit tot aanschaf van inspirerende cadeaus voor de feestdagen. Ambachtelijke vakopleidingen presenteren zichzelf op Meesterlijk en producten van hun beste studenten staan in de spotlights. Onder het genot van tongstrelende eet- en drinkwaar is het aangenaam vertoeven op de Westergasfabriek in Amsterdam.

Ontdekkingstocht Langs 100+ Ontwerpers
Meesterlijk is het platform voor stijl, specialisme en savoir-faire. Superieure kwaliteit, ambacht en vormgeving komen samen in Zuiveringshal en Machinegebouw. Alle vakgebieden en disciplines zijn aanwezig, vertegenwoordigd door meer dan honderd makers van unieke stuks meesterlijk handwerk. Ontdek beeld- en ornamentsnijdster Anna Stringer die haar excellente vaardigheden demonstreert. Ruth Visser, ambachtelijk meubelstoffeerder, toont de techniek van het capitonneren. Textielrestaurator Sadegh Memarian is op Meesterlijk aan het werk. Maar ook de nieuwste collecties van tassenontwerpster Hester van Eeghen en modeontwerper Michael Barnaart van Bergen zijn te koop. Bewonder verder het vlecht- en fijnscheerwerk van Sven Hoogerhoud en Esme Hofman. En Jan Matthesius, geroemd om zijn geweldige technische vaardigheden, brengt in een spectaculaire presentatie zijn geheimzinnige machines voor het edelsmeden tot leven. 

Aangenaam Totaalconcept
Bewust kiezen voor materiaal, stijl en duurzaamheid vertaalt zich bij Meesterlijk ook in het uitvoeringsconcept. De gehele eventbouw is recyclebaar! In samenwerking met tentoonstellingvormgevers Maarten Spruyt en Tsur Reshef is een opmerkelijke aaneenschakeling van kartonnen werkruimtes en toonbanken gecreëerd. Het zorgt voor eenheid in verscheidenheid, voor rust en samenhang. De handgemaakte ambachtelijke collecties vormen de inhoud, het karton de verpakking. De warm en sfeervol aangeklede industriële ruimtes - en het personeel – nodigen uit tot een inspirerend bezoek. Inkopen doen op een plek die creativiteit ademt was nog nooit zo leuk.

Glorious Food
Een zinneprikkelend gastronomisch feest in de Zuiveringshal. Topchef Gijsbert Bianchi is en blijft de perfecte match. Zijn kijk op eten is meesterlijk. Neem de tijd en geniet. Met aandacht voor de ingrediënten, puur en zonder poespas. Schuif aan, proef en deel, met oude en nieuwe bekenden. Ook de barista’s van Mr. Tacq Tea & Coffee bereiden dit jaar weer de allerbeste koffie en thee en geven masterclasses. Kies en koop daarnaast uit een keur aan kerstwaardige eetwaar. Beleef, proef en ruik de zintuigen strelende smaken en aroma’s in de door interieurarchitect Karel Bodegom vormgegeven huiskeuken van Meesterlijk.

Van Gezel tot Meester
In het Machinegebouw presenteren academies als Meesteropleiding Coupeur, Hout- en meubileringscollege, SintLucas en de Vakschool Schoonhoven in speciale werkplaatsen hun meesteropleidingen tot o.a. coupeur, goudsmid of houtbewerker. Kennisoverdracht staat centraal, van meester naar gezel. Zie de meesterhand in het verfijnde mechaniek van de uurwerkmaker. Volg de vormen en contouren in het mouleren van een op maat gemaakt kostuum voor het Nederlands danstheater. Gelukkig kiezen steeds meer studenten voor een ambachtelijke vakopleiding. Maar.....welk talent springt er nu echt uit?

Tentoonstelling 'Ivory Icons - It's all in the details...'
Het hart van de werkplaatsen is de expositie 'Ivory Icons - It's all in the details...'. Opdracht: maak een aantrekkelijk object in de kleur ivoor waarin het ambachtelijke vakmanschap optimaal tot uitdrukking komt. Het toptalent, de meesters van de toekomst, exposeert in tien tijdloze topstukken hun sublieme beheersing van het ambacht. De kwaliteit van het
vakwerk wordt tot in het meest minutieuze detail letterlijk onder de loep genomen. 

Meesterlijke Krant
Gratis beschikbaar tijdens het event: een kleurrijk vormgegeven krant vol nieuws over de collecties, schoonheid, design en vakmanschap. Met veel aandacht voor het werk van hedendaags productontwerpers, ambachten en informatie over glorious food tijdens Meesterlijk. Inclusief een overzichtelijke plattegrond. Comité van aanbeveling: Iris Apfel, Lidewij Edelkoort, Richard Hutten, Diane Pernet, Jan Taminiau.

Informatie: Meesterlijk.nu

Google+